حمایت از سلامت کودکان در برابر آسیب های فضای مجازی در پرتو آموزه های اسلامی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
- کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 75
نویسندگان
دانشیار دپارتمان حقوق دانشگاه مفید
چکیده
در زمانی به سر می بریم که فضای مجازی توسعه زیادی یافته و فصل جدیدیدر روابط فردی و اجتماعی گشوده است. تنوع و مزایای فضای مجازی و نقش مهم آندر آموزش، ارتقای آگاهی و اطلاعات و پر کردن اوقات، موجب اقبال فراوان شهروندان ازجمله کودکان نسبت به آن شده و سبب شده وقت بیشتری بدان اختصاس دهند. امااین پدیده در کنار مزایا و فوائدش، مخاطرات و آسیب های متعددی برای جامعه،خانواده و به ویژه کودکان دارد. جاذبه، زیبایی ها و هیجانات فضای مجازی و شبکههای اجتماعی آن، وقت زیادی از اطفال و نوجوانان می گیرد و سلامت جسمی، روانی ومعنوی آنان را در معرض آسیب و زیان هایی چون بیماری، اختلال شخصیت، سوءاستفاده جنسی، افت تحصیلی و انزوای اجتماعی قرار می دهد. متاسفانه رویکرد حقوقکودک و اسناد بین المللی بر مبنای حقوقی چون؛ برخورداری از آزادی، حق شرکت درانجمن ها و مجامع، و حق بر حریم خصوصی در این باره مناسب نیست و نوعی رواانگاری و غفلت نسبت به مخاطرات آن برای کودکان معصوم احساس می گردد. در حالیکه بر پایه آموزه های اسلامی در خصوص کودکان، از جمله نهاد سرپرستی و و لایت،لزوم حفظ و مراقبت و تربیت نیکوی کودک، ونیز اجرای غبطه و مصلحت وی، والدینطفل، دولت و جامعه موظف به حمایت از سلامت کودک در این باره بوده و باید نسبتبه آموزش و توجیه شایسته کودک در این خصوص اهتمام کامل داشته و با نظارت و نیزاعمال محدودیت های مناسب، از آسیب ها و مخاطرات فضای مجازی بر کودکانجلوگیری نمایند.کلیدواژه ها
کودک، فضای مجازی، حق بر سلامت، آسیب به کودک، مصلحتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.