حق بر سلامت روان در حقوق خانواده
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
- کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
دکتری فقه و حقوق خصوصی، استادیار دانشگاه امام صادق (ع) پردیس خواهران، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف: بر کسی پوشیده نیست که فرزندان در خانواده رشدمی کند و اولین ارتباطات را با اجتماع فرا می گیرد عملکرد والدین در خانواده، برسلامت روانی و جسمی فرزندان تاثیر مستقیم خواهد گذاشت. از عوامل موثر برسلامت روانی در زندگی افراد می توان به درک رفتار خود، ایجاد ارتباط سالم ومفید، مهارت های اجتماعی و فردی،کنترل هیجانات اشاره کرد. از این رو توجه بهحق سلامت روان در خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است .روش تحقیق: در پژوهش بنیادین حاضر، توصیفی _تحلیلی و به صورت کتابخانه ای،به بررسی قوانین و مقررات موجود در نظام حقوقی ایران در زمینه سلامت روان درخانواده پرداخته است .ملاحظات اخلاقی: در تحقیق حاضر، اصل امانتداری، صداقت، بی طرفی و اصالت اثر رعایت شده است .یافته ها: با بررسی قوانین و مقررات حاکم بر خانواده مصادیقی از توجه قانونی به حقوقسلامت روان در خانواده یافت شده است که در این موارد قانونگذار به اموری فراتر ازحقوق مادی و ملموس خانواده پرداخته است. این موارد عبارتند از: طلاق حاکم، طلاقخلع، فسخ نکاح، حسن معاشرت و احترام به حریم خصوصی زوجین است.نتیجه گیری: با توجه به اهمیت سلامت روان در زندگی فردی و خانوادگی شایستهاست که با توجه خاص به این حوزه، افراد جامعه و به خصوص زوجین از حقوقسلامت روان یکدیگر آگاهی کافی را کسب کرده تا بدین وسیله در راستای ارتقایحقوق سلامت روان ابتدا در خانواده و سپس در جامعه گام برداشته شود.کلیدواژه ها
سلامت روان، روان خانواده، حسن معاشرت، سلامت خانواده، حق بر سلامتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.