توسعه حق بر سلامت در چهارچوب نظام حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
  • کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 270
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم کریمیان

دانشجوی دکتری گروه حقوق بین الملل، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد ایران

علیرضا انصاری مهیاری

استادیار گروه حقوق بین الملل، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد ایران

چکیده

حق بر سلامت انسانی، به عنوان یکی از اصول بنیادی حقوق بشر، در چارچوبنظام حقوق بین الملل نقش مهمی را بازی می کند. این حق به معنای دسترسی بهسلامتی فیزیکی، روانی و اجتماعی برای تمام افراد می باشد. توسعه حق بر سلامت درنظام حقوق بین الملل به منظور تضمین سلامت و بهبود سطح زندگی جمعی در جهان،از اهمیت بالایی برخوردار است. حق بر سلامت به معنای دسترسی بدون تبعیض بهخدمات بهداشتی و درمانی برای هر فرد است. توسعه این حق در نظام حقوق بین الملل،به منظور حفظ و تقویت سلامت جامعه و گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در سطحجهان است که در نظام حقوق بین الملل بر اساس اصول حقوق بشر و تسهیل گراییصورت می گیرد. تسهیل گرایی توسعه حق سلامت به این منظور است که این امر ازجمله وظایف دولت ها و سازمان های مربوطه برای ایجاد شرایط مناسب برای تحقق حقبر سلامت محسوب می شود. اهمیت دستیابی و توسعه حق بر سلامت همچنین ضرورتتحلیل و بررسی ضعف موجود در توسعه سلامت در ابناء بشر از جمله ضرورت هایپرداختن به این موضوع در پژوهش حاضر است. این پژوهش با روش مطالعه کتابخانه ایبه رشته تحریر درآمده است. نتایج حاکی از این بررسی بیانگر این موضوع است کههمواره توسعه این حق در چهارچوب نظام حقوق بین الملل با مشکلات عدیده ای روبرواست که از جمله راهکارهای پاسخ به این معضلات می توان تقویت سازمان بهداشتجهانی، تنظیم و تنفیذ قوانین بین المللی سلامت و سرمایه گذاری در این خصوص است .

کلیدواژه ها

بهداشت جهانی، حق بر سلامت، حقوق بشر و نظام حقوق بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.