مسئولیت کیفری هوش مصنوعی درصنعت پزشکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
- کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی ، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران
چکیده
زمینه و هدف:پیچیده ترین و حساس ترین مرحله دادرسی، مرحله کشفجرایم است. کشف جرایم مربوط به هوش مصنوعی از اهمیت فراوانی برخوردار است.هوش مصنوعی در صنعت پزشکی در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل مشکلاتقلبی، تشخیص انواع سرطان ها و... مورد استفاده قرار می گیرد و اگر دچاراشتباهی شودکه سلامت اشخاص را به مخاطره بیندازد و دچار آسیب نماید در اینجا مسئولیت ایناتفاق بر عهده ی پرسنل پزشکی است یا هوش مصنوعی. هدف از این پژوهش کمک بهاحقای حق مراجعه کنندگان به ماشین های هوش مصنوعی در صنعت پزشکی است.روش تحقیق: این مقاله با روش توصیفی تحلیلی ضمن شناسایی مفهوم مسئولیتکیفری هوش مصنوعی به بررسی برنامه های پیشگیرانه که هوش مصنوعی در آن دخیلاست می پردازد.یافته ها: با پیشرفت هوش مصنوعی، کاربردهای آن هم بیشتر می شود. اما متاسفانه یکتکنولوژی جدید قدرتمند همواره در معرض خطر سوءاستفاده قرار دارد. این خطراتتمام جنبه های زندگی روزمره ی ما را تحت تاثیر قرار می دهند؛ از حریم خصوصی وامنیت سیاسی گرفته تا اتوماسیون شغل ها. خطرات هوش مصنوعی مرتبط با پزشکی ومراقبت های بهداشتی، شامل احتمال خط اهای هوش مصنوعی برای آسیب رساندن بهبیمار، مشکلات مربوط به حریم خصوصی و امنیت داده ها و استفاده از هوش مصنوعیبه روش هایی که نابرابری های اجتماعی و بهداشتی را بدتر می کند، است اولین گام درکاهش خطرات هوش مصنوعی این است که تصمیم بگیریم این فناوری در چهموقعیت هایی استفاده شود و در چه شرایطی از استفاده از آن اجتناب کنیم. نتیجه:پس از مطالعه نتیجه گیری شد که استفاده از هوش مصنوعی در صنعت پزشکی باعث تسریع در روند درمان بیماری ها می شود ولی در صورت خطای هوش مصنوعیمحل تردید است که با قوانین کیفری ایران بتوان برای هوش مصنوعی مسئولیت کیفریقائل شد اما قانونگذاران میبایست در مقابل وقوع جرایم توسط آنها و نحوه ی جبرانخسارات و رفع آثار جرم ناشی از اعمال آن توسط آنها به دنبال چاره اندیشی باشند. دراین راستا پیشنهاد می شود که با وضع فرض قانونی «اشخاض الکترونیکی» برای هویت بخشی به هوش مصنوعی در ایجاد مسئولیت کیفری موثر باشد.کلیدواژه ها
هوش مصنوعی، حقوق کیفری، صنعت پزشکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.