بررسی اثر مس بر پارامترهای سنتز احتراقی انفجاری مخلوط پودری نیکل-تیتانیوم فعالسازی شده از طریق آسیا کاری مکانیکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_382
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صبا موسوی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدرضا ابوطالبی

استاد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

سید حسین سیدین

دانشیار، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران

امین مولوی کاخکی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در این تحقیق اثر افزودن مس به مخلوط پودری نیکل- تیتانیوم، بر تغییرات ریز ساختاری ناشی از آسیا کاری مکانیکی، دمای اشتعال و دمای احتراق سنتز احتراقی و محصول فرایند سنتز بررسی شد. بدین منظور مخلوط های پودری با نسب اتمی Ni:Ti =1:1 و میزان مس در دو سطح 0 و 10 درصد اتمی برای مدت زمان های 1 و 3 و 5 و 10 ساعت آسای کاری شده و. به شکل پلت پرس شدند. سپس این پلت های به منظور انجام سنتز احتراقی در کوره تیوبی تحت اتمسفر گاز آرگون حرارت دهی شدند. به منظور شناسایی فازها، آنالیز فازی XRD بعد از آسیاکاری و همچنین بعد از سنتز احتراقی انجام شد. تصویربرداری میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM نیز برای بررسی تغییرات ریزساختاری حین آسیا کاری صورت گرفت. نتایج نشان داد که حضور مس، با تغییر مکانیزم آسیاکاری مخلوط پودری نیکل- تیتانیوم روند کاهشی دمای اشتعال و دمای احتراق سنتز احتراقی را، که در مخلوط های پودری بدون مس دیده شد، تغییر میدهد. همچنین مشاهده شد که افزودن مس باعث تغییر محصول فرایند سنتز احتراقی از ترکیب دو تایی NiTi به ترکیب سه تایی TiNi0.8Cu0.2 می شود.

کلیدواژه ها

ترکیب بین فلزی NiTi، مس، سنتز احتراقی، فعالسازی مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.