وب تاریک و حمایت های کیفری از کودکان و نوجوانان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
- کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 61
نویسندگان
چکیده
وب تاریک چالش نوظهور فناوری برای حقوق کیفری است. در پاسخ به همهگیری جهانی بیماری کرونا، بسیاری از کشورها در سراسر جهان، اقدامات انزوایاجتماعی را برای مهار آن اتخاذ نمودند. محدودیت ها در فعالیت های چهره به چهره وتعامل با گروه همسالان به صورت سنتی برای کودکان و نوجوانان تجربه ی ناخوشایندیبود.پس از اقدامات مهار بیماری، که شامل تعطیلی مدارس، فاصله گذاری اجتماعی وقرنطینه خانگی بود،کودکان و نوجوانان با وضعیت انزوای فیزیکی طولانی مدت مواجهشدند.با پیدایش ویروس کرونا در جهان،کودکان و نوجوانان یک حالت انزوای فیزیکیطولانی مدت را تجربه کردند. اگرچه استفاده ی بیشتر کودکان و نوجوانان نسبت بهبزرگسالان، این گروه را بیشتر در معرض سوء استفاده آنلاین قرار می دهد؛ چرا که درککاملی از خطرات احتمالی قرار گرفتن در معرض فعالیت های غیر قانونی در فضای سایبررا ندارند. بنابراین کودکان ممکن است در معرض خطرات کاوش بدون نظارت فضایمجازی فراتر از وب باز قرار بگیرند،که ممکن است آنها را به مناطقی هدایت کند کهمعمولا در دسترس بازدیدکنندگان نیست. آنها ممکن است از دروازه های بخش «باز» و«وب عمیق» عبورکنند ووارد مناطق خطرناک «وب تاریک» شوند که عمدتا میزبانفعالیت های غیراخلاقی و مجرمانه است. در آن گوشه های تاریک وب جهانی، خطراتی ازسرقت هویت و تجارت مواد مخدر گرفته تا اتاق های گفتگوی خودکشی و پورنوگرافیکودکان وجود دارد. هدف این پژوهش، افزایش حمایت از کودکان با حمایت ازپاسخ های قانونی برای مقابله با سوء استفاده و بهره کشی ازکودکان با توجه به تلاشهایاخیر اتحادیه ی اروپا و کشورهای پیشرو در این عرصه و تجزیه و تحلیل قوانین داخلیکشورهای پیشرو در راستای هماهنگی با اسناد بین المللی و ارایه شیوه های برترمعرفیشده در این عرصه در جهت تقویت چهارچوب های قانونی ملی است. تصویب قوانینداخلی مناسب برای حمایت آنلاین از کودکان بسیار مهم است چرا که عدم وجود قوانین مناسب برای رسیدگی به سوءاستفاده آنلاین از کودکان می تواند باعث ایجاد خلاء در قانون شود و چنین خلاء قانونی ممکن است شانس قربانی شدن کودکان را افزایشدهد. اگرچه چارچوب قانونی هماهنگ جهانی با توجه به ماهیت فراملی بودن جرایمعلیه کودکان یکی از الزامات است.کلیدواژه ها
وب تاریک، حمایت آنلاین،کودکان و نوجوانان، حقوق کیفریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.