شناختی بر هوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی حقوق سلامت
  • کد COI اختصاصی: MEDICALLAW01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 50
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا سامان

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تبریز، تبریز، ایران

چکیده

امروزه در دنیایی زندگی می کنیم که فناوری های مختلف ما را احاطه کرده اند؛از لپ تاپ ها، تبلت ها و گوشی های همراه گرفته تا فناوری هایی که اطلاعات زیادیدرباره ی آن ها نداریم اما باعث پیشرفت های پزشکی، علمی و آموزشی شده اند. فناوریپدیده ای ماندگار در زندگی انسان ها است که همیشه در حال گسترش است. هر فناورینوینی که وارد زندگی ما می شود، می تواند به بهبود زندگی کمک کند اما در بعضیشرایط می تواند تهدیدی برای سلامت جسمی و روانی ما باشد. تکنولوژی به طورگسترده برای پرداختن به طیف وسیعی از ابزارها استفاده می شود که می تواندمتخصصان سلامت را قادر سازد تا با انجام تشخیص زودهنگام، کاهش عوارض، کاهشمدت بستری شدن در بیمارستان، بهینه سازی درمان و یا ارائه گزینه های کمترتهاجمی، کیفیت زندگی بهتری را برای بیماران و جامعه فراهم کنند. هوش مصنوعی بهعنوان یکی از مهم ترین فناوری های عصر حاضر شناخته می شود و با سرعتی فزایندهدرحال رشد و تکامل می باشد و توانسته است بر روی کسب و کارهای موجود در حوزهسلامت تاثیرات متنوعی بگذارد و موجب تغییراتی در ساختار آنها گردد؛ اما این تاثیراتبا فرصت ها و چالش هایی همراه است. در این راستا، فرصت هایی چون نوآوری وصرفه جویی در زمان و هزینه و چالش هایی چون عدم اطمینان و اعتماد کافی، نبودامنیت کافی، بحران منابع انسانی و کمبود نیروی کار متخصص و ماهر که در نتیجهکاربرد هوش مصنوعی در کسب و کارهای حوزه سلامت بروز کرده اند. به طورکلیمراقبت های بهداشتی و درمانی در حال حاضر در حال تحول دیجیتالی به سمت هوشمصنوعی است؛ مضامین سلامت هوشمند با نیازهای امروزی مراقبت از بیماران هوشمندمطابقت دارد. بر اساس توسعه سریع فناوری هوش مصنوعی و فناوری ربات های هوشمند پزشکی، اجرای پزشکی هوشمند برای خدمات مراقبت های بهداشتی ما در آینده نزدیک به واقعیت تبدیل خواهد شد. در این مقاله به بر چالش های حقوقی و پزشکی استفاده ازهوش مصنوعی در ارتقای حقوق سلامت پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی، حقوق، ارتقای سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.