الگوی ساختاری دیدگاه گیری اجتماعی، همدلی و احساس تنهایی در نوجوانان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنگره انجمن روان شناسی ایران؛ با تاکید بر روان شناسی و مسائل اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: CIPSA09_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس مجلچ نژاد

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران

چکیده

دیدگاه گیری اجتماعی یکی از مهارت های ضروری برای برقراری روابط اجتماعی است که ریشه در توانایی های شناختی دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارائه الگوی ساختاری دیدگاه گیری اجتماعی بر اساس همدلی با نقش میانجی احساس تنهایی در نوجوانان بود. مطالعه حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل نوجوانان شهر چالوس در سال ۱۴۰۲ بودند. حجم نمونه بر اساس مدل کلاین (۲۰۲۳) و با روش نمونهگیری در دسترس (شیوه آنلاین) ۳۰۰ نفر انتخاب شد. ابزار گردآوری دادههای پژوهش شامل پرسشنامه دیدگاه گیری اجتماعی (SPS) محققی و همکاران (۱۳۹۵)، مقیاس همدلی اساسی (BES) جولیف و فارینگتون (۲۰۰۶) و مقیاس احساس تنهایی-نسخه سوم (UCLALS۳) راسل (۱۹۹۶) بود. تحلیل آماری دادهها با استفاده از نرم افزار AMOS انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که اثرات مستقیم همدلی و احساس تنهایی بر دیدگاهگیری اجتماعی معنادار بود. همچنین نتایج نشان داد که احساس تنهایی در رابطه بین همدلی با دیدگاهگیری اجتماعی نقش میانجی و معنادار دارد. همچنین مدل نهایی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار بود (۰/۰۷۱=RMSEA و ۰/۰۵> P-value) و ۹۹ درصد دیدگاه-گیری اجتماعی به وسیله همدلی با نقش میانجی احساس تنهایی تبیین میشود. بنابراین دیدگاه گیری اجتماعی نوجوانان می تواند متاثر از هوش همدلی و احساس تنهایی آنان باشد.

کلیدواژه ها

دیدگاه گیری اجتماعی همدلی، احساس تنهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.