ساخت و بررسی خواص نانو کامپوزیت های پلیمری برای بکارگیری در صفحات دوقطبی پیل سوختی هیدروژنی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طاهریان

دانشجوی دکتری رشته مهندسی مواد در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

حامد حامدی نیا

مهندسی مواد در دانشگاه شیراز

محمد جعفر هادیان فرد

استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز

احمد نوزاد گلی کند

دانشیار و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای

چکیده

کامپوزیت های پلیمری مواد مناسبی برای استفاده در صفحات دو قطبی پیل سوختی هیدروژنی می باشند. در این تحقیق تعدادی کامپوزیت های پلیمری با زمینه رزین فنلیک و فیلرهای کربن نانو لوله، گرافیت، گرافیت منبس شده با صفحات نانو و کربن فیبری ساخته می شود تا جایگزین صفحات دو قطبی فلزی و یا گرافیتی شود. روش ساخت کامپوزیت ها، فشار گرم می باشد. در این تحقیق کامپوزیت کربن نانولوله در درصدهای 1 و 5 درصد وزنی و کامپوزیت های گرافیت، گرافیت منبسط شده نانو صفحه و کربن با مقادیر 10 و 20 و 30 و 40 و 50 و 60 و 70 و 80 درصد فیلر ساخته شد. آزمایش های انجام شده هدایت الکتریکی، خمش، سختی، ضربه و عبور دهی گاز می باشد. این تحقیق نشان میدهد که کربن نانو لوله علی رغم ایجاد خواص مکانیکی مناسب، نمی تواند هدایت الکتریکی لازم برای صفحات دوقطبی را ایجاد کند. کربن فیبری اثر قابل توجهی بر روی خواص مکانیکی کامپوزیت دارد. گرافیت منبسط شده اثر قابل توجه مثبت بر روی افزایش هدایت الکتریکی و اثر قابل توجه منفی بر روی کاهش خواص مکانیکی کامپوزیت ایجاد می نماید.

کلیدواژه ها

صفحه دو قطبی، نانو کامپوزیت پلیمری، هدایت الکتریکی، کربن نانو لوله، گرافیت منبسط شده، پیل سوختی هیدروژنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.