ملاحظات فرهنگی در کاربرد درمان کاهش گناه ناشی از تروما
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنگره انجمن روان شناسی ایران؛ با تاکید بر روان شناسی و مسائل اجتماعی
- کد COI اختصاصی: CIPSA09_067
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 178
نویسندگان
گروه روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
گروه روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
گروه مشاوره، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد فراهنگی در درمان کاهش گناه ناشی از تروما انجام گرفت. به این منظور تعداد چهار نفر از بازماندگان زن افراد خودکشی کننده که متقاضی شرکت در پژوهش بودند به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از آن آزمودنی ها طی شش جلسه ۹۰ دقیقه ای مورد مداخله با این روش درمانی قرار گرفتند. در جلسات مشخص شد که روش مقابله ای افراد برای روبه رو نشدن با هیجانات مرتبط با خودکشی عزیزانشان این است که باور داشته باشند دعا و طلسم، در این شرایط دخیل بوده است. همچنین اشاره شده که افراد نیاز است ابتدا با هیجانات و افکارشان بعد از تروما آشنا شوند و سپس به سمت ارزش ها از جمله معنویت بروند. در حالی که در جوامع مسلمان که حوادث را خواست خدا می دانند، قرار دادن ناسازگارانه خدا در جایگاه دلیل حادثه منفی، باعث می شود خشم زیادی را تجربه کنند، نتوانند مسئولیت را به درستی تحلیل کنند و حتی در ادامه ممکن است برای حرکت در جهت ارزش-های معنوی دچار مشکل شوند. این چهارچوب جدید با یکپارچه کردن موضوعات فرهنگی و مذهبی در درمان کاهش گناه ناشی از تروما می تواند باعث شود این درمان برای افراد بیشتری کاربرد داشته باشد و تحقیقات آینده را جهت بدهد.کلیدواژه ها
بافتار، درمان کاهش گناه ناشی از تروما، فرهنگ، مذهبمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.