جستجو و دسترسی پژوهشگران به منابع اطلاعاتی انرژی تنگناهای موجود چشم اندازهای آینده

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC02_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود شاهسون

مرکز اطلاعات علمی – پژوهشگاه صنعت نفت

چکیده

علیرغم اینکه هدف دست اندرکاران امر اطلاع رسانی، جستجوی آسان و دسترسی به منابع اطلاعاتی برای عموم پژوهشگران می باشد . ولی جستجو و دسترسی به اطلاعات مقوله های پیچیده ای هستند که نیاز به تخصص، آشنائی، آموزش و ابزارو تجهیزات و رعایت اصول و ضوابط خاصی را دارند . پژوهشگر برای جستجوی منابع اطلاعاتی می بایست استراتژی جستجو را مشخص کند . به پایگاه و بانکهای اطلاعاتی مرتبط مراجعه کند و فرمول بندی جمله جستجو را متناسب با ساختار سیستم های اطلاعاتی تنظیم نماید . در فرمول بندی جمله جستجو را متناسب با ساختار سیستم های اطلاعاتی تنظیم نماید . در فرمول بندی جمله جستجو عملگرهای بول همچون and و or و not و دستوراتی همچون $ و ,*,?Adj و ... در بازاریابی فیلدهای اطلاعاتی یک منبع می بایست بکار گرفته شود . برخی از بانکهای اطلاعاتی صرفا، اطلاعات کتاب شناختی یک منبع اطلاعاتی را دارند . پاره ای دیگر شامل خلاصه و در مواردی بانکهای اطلاعاتی تمام متنی می باشند . نحوه دسترسی به منابع اطلاعاتی این بانکها متفاوت است، پژوهشگران جهت دسترسی به منابع اطلاعاتی باید ازتمام امکانات و شیوه های قابل دسترسی هم چون پست، فاکس، CD ROM ، ارتباط مستقیم با شبکه اینترنت موجود در داخل و خارج از کشور متناسب با نیازهایشان استفاده نمایند .

کلیدواژه ها

انرژی – اطلاعات – ارتباط - اینترنت – ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.