دست بافته های کیسه ای قشقایی از منظر ساختار بافت و طرح و نقش
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 179
نویسندگان
دانشیار دانشگاه اراک، دانشکده هنر، گروه آموزشی فرش .
چکیده
دست بافته های عشایری، نمودی از هنر بومی و هویت قومی است که در گذشته و تا حدودی امروزه، جهت استفاده در زندگی کوچ نشینی و متحرک بافته می شد. این آثار شامل انواع متنوعی است که در ابعاد و اشکال مختلف همراه با نقش پردازی ها و رنگ بندی های منحصر به فردی که خاص جامعه عشایری است، می باشد. کیسه ها یا محفظه های گوناگون، نوع مهمی از دست بافته های قشقایی است که از ابعاد فنی و مهم تر زیباشناختی برخوردار است و امروزه بسیاری از آن ها در مجموعه های خصوصی، نگهداری و خرید و فروش می شود. در این پژوهش، به واسطه ضرورت درمعرفی ابعاد هنری وهویتی عشایر، این نوع بافته ها و البته نوع برجسته آن ها یعنی خورجین ها، نمکدان ها و چنته ها، معرفی و توصیف می شوند. از این رو جامعه آماری این پژوهش شامل ۵ نمونه خورجین دولته ای، ۶ نمونه خورجین یک لته ای، ۴ نمونه چنته و ۴ نمونه نمکدان به صورت تصادفی انتخاب و مورد مطالعه، توصیف ومعرفی واقع شند. این پژوهش از نوع کیفی و توسعه ای و روش تحقیق از نوع توصیفی - تحلیلی است. هم چنین شیوه گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای و جستجو در پایگاه ها و تارنماهای مجموعه های معتبر جهانی در ارتباط با دست بافته های عشایری بوده است.کلیدواژه ها
قشقایی، دست بافته، کیسه، خورجین، نمکدان، چنته، طرح و نقش، رنگ، فن بافتمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.