بررسی تاثیر جریان فراواقع گرایی بر تصویرسازی در آثار دهه هشتاد ایران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_065
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
کارشناسی ارشد تصویرسازی، گروه ارتباط تصویری، دانشکده هنرهای تجسمی هنرهای زیبا، دانشگاه تهران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر جریان فراواقع گرایی بر تصویرسازی در آثار دهه هشتاد ایران میباشد. روش تحقیق توصیفی تحلیل و با استفاده از منابع کتابخانه ای می باشد.آغاز سوررئالیسم به عنوانیک سبک در تصویرسازی ایران برای اولین بار در کتاب هایی مانند: "ماهی سیاه کوچولو" و" مارمولکاتاق من" از فرشید مثقالی، "یک حرف و دو حرف" از محمدرضا دادگر، " باران، آفتاب و قصه کاشی " ازعلی اکبر صادقی بود، که در این آثار ویژگی اصلی سوررئالیسم یعنی عنصر خیال در آن دیده می شود.هنرمندان تصویرساز ایرانی، زمانی که سعی در ساختارشکنی داشتند وارد دنیای رویا و خیال شدند. اینروند از دهه ی ۴۰ شروع شد. هنرمندان سعی کردند از چارچوب ها و محدودیت های تصویری رها شوند وآزادانه بتوانند افکار و تصاویر ذهنی خود را به تصویر بکشند. این جریان با پیشرفت ابزارها و تکنیکها درکنار هنرمندان سه دهه اخیر حضور پیدا کرده است و با شروع هر دهه این جریان به رشد می رسد و بهخلق آثاری شگفت انگیز، خلاق و نوآور کمک می کند. هنرمندان دهه ی ۸۰ حافظ میرآفتابی، علیرضاگلدوزیان، علی مفاخری، پژمان رحیمی زاده و عطیه مرکزی می باشد. نتایج نشان داد دهه ی ۸۰ با آثاریروبه رو هستیم که ترکیب بندی ها پویاتر و خلاقانه تر و رنگها پخته تر دیده می شوند، فضایی ساختارشکن برای بالاتر بردن قدرت خیال، باعث شده تا سوررئالیسم با نگاهی جدیدتر در این دهه حضورپیداکندکلیدواژه ها
جریان فراواقع گرایی، ساختارشکنی، تصویرسازی کتاب، آثار دهه هشتادمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.