ارزیابی پتانسیل های گردشگری روستایی با رویکرد توسعه پایدار (مطالعه موردی:روستای کنارصندل در شهرستان جیرفت)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF13_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 264
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سالاری

استاد مدعو گروه مدیریت جهانگردی گرایش بازاریابی، موسسه آموزش عالی قشم

صدف حیدری دلفارد

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، رشته مدیریت جهانگردی گرایش بازاریابی، موسسه آموزش عالی قشم

چکیده

هدف از انجام این پژوهش برنامه ریزی توسعه پایدار توریسم در روستای کنارصندل در شهرستان جیرفت می باشد. روشتحقیق با توجه به هدف از نوع کاربردی توسعه ای و از نظر ماهیت و روش از نوع تحقیقی از نوع توصیفی، تحلیلی و پیمایشی است. جامعه آماری دو بخش است، گردشگران و مردم بومی منطقه جمعیت روستای کنارصندل ۱۵۰۰ نفر و تعداد متخصصانصنعت توریسم، کارشناسان و مسئولان سازمان ها و ادارات مربوطه در سطح استان و شهرستان جیرفت که تعدادشان ۳۰ نفربوده است. حجم نمونه از مردم منطقه با بهره گیری از فرمول کوکران، ۲۶۶ نفر محاسبه شده است. جهت تجزیه و تحلیلداده ها و آزمون فرضیات پژوهش از آزمون T-test و مدل سوات SWOT استفاده شده است. نتایج حاصل از این پژوهشنشان می دهد که ساکنین محلی توسعه گردشگری روستایی را موجب افزایش اشتغال، رفاه جامعه و بهبود وضع اقتصادی میدانند. همچنین روستای کنارصندل از لحاظ زیر ساخت های تفریحی، رفاهی، بهداشتی و ... وضعیت مطلوبی ندارند و توسعهگردشگری در روستای (کنارصندل) با کمبودها و موانع زیر بنای خاص گردشگری مواجه است و توسعه گردشگری مستلزم رفعاین مشکلات است. تپه های تاریخی کنارصندل یکی از مهم ترین پتانسیل های گردشگری روستایی شهرستان جیرفت می باشدو در صورتی که به درستی ساماندهی گردد می تواند به عنوان یکی از قطب های گردشگری استان و کشور انتخاب گردد.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری روستایی، توسعه پایدار، روستای کنارصندل، شهرستان جیرفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.