بررسی اهمیت جایگاه طراحان لباس در طراحی پوشاک با رویکرد پایداری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF13_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 195
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس دانشگاه مارلیک.نوشهر.مازندران.ایران
استادیار گروه هنر دانشگاه مارلیک،نوشه ر،مازندران،ایران
چکیده
صنعت مد و پوشاک یکی از آلوده ترین صنعت های دنیا هستند چرا که از بیش ا ز ۸۰۰۰ ماده شیمیایی مضر در این صنعتاستفاده می شود و ۷۰ درصد از مقدار کربن منتشر شده در جهان از تولید پوشاک به وجود می آید. با این وجود سالیانه مقدارزیادی لباس در کشورهای مختلف جهان دور ریخته می شود که صدمات جبران ناپذیر زیست محیطی به دنبال دارد.بادرنظرگرفتن اثرات زیست محیطی مخرب این صنعت، باید اقدامات جدی مانند طراحی لباس سازگار با محیط زیست برا یمدیریت زباله ها از روند تولید تامصرف درنظر گرفته شود . برخی طراحان لباس سعی دارند اقداماتی جهت کاستن آلودگی هایصنعتی در این حوزه انجام دهند. خبر خوب این است که طی تحقیقات آکادمیک و کاربردی که در طول دو دهه اخیر پیرامونتوسعه پایدار و مد پایدار صورت گرفته است، مشخص شده است که اکنون روش های مختلفی وجود دارد که یک طراح میتواند ازمیزان تولید آنها بکاهد و حتی زباله های نساجی بیشتری را از محل دفن زباله نجات دهد. روش هایی از جمله تولید با سرعتکم، افزایش طول عمر محصول، طراحی با حداقل ضایعات و استفاده مجدد از محصول، استفاده از مواد اولیه برگشت پذیر بهطبیعت و... ما در این مقاله به بررسی این روش ها پرداختیم و میزان تاثیر یک طراح لباس در خلق و تولید پوشاک پایدار رامورد مطالعه قرار دادیم. و دریافتیم که با در نظر گرفتن موانع موچود همچنان طراحان لباس تاثیر بسزایی در طراحی پوشاکپایدار دارندکلیدواژه ها
طراحی لباس، پایداری، طراحان لباس، طراحی پوشاک، پوشاک پایدارمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.