بررسی تاثیر کاربرد اسید آسکوریبک و همزیستی کود های زیستی بر گیاه دارویریحان تحت تاثیر تنش خشکی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: URDCONF14_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 215
نویسندگان
گروه زراعت، واحد ورامین پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین
چکیده
به منظور ارزیابی تاثیر کاربرد اسید آسکوریبک و همزیستی قارچ مایکوریزا و باکتری آزوسپریلیوم بر گیاه داروی ریحان Ocimum basilicum L تحت تاثیر رژیم های مختلف ابیاری، آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار و در دو سال زراعی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ در روستای قمصر واقع شهرستان شهر ری اجرا گردید. در این ازمایش آبیاری به عنوان عامل اصلی در سه سطح شامل: تنش خشکی براساس ۴۰،۷۰،۱۰۰ میلی متر تبخیر از سطح تشتک تبخیر کلاس A و کود زیستی شامل باکتری محرک رشد آزوسپیریلیوم و قارچ مایکوریزا در چهار سطح شامل: الف) عدم مصرف ب) بذر مال باکتری آزوسپریلیوم ج) مصرف قارچ مایکوریزا به صورت بذر مال د) کاربرد توام باکتری های محرک رشد آزوسپریلیوم به همراه قارچ مایکوریزا به صورت بذر مال و اسید آسکوربیک در دو سطح شامل الف) عدم کاربرد اسید آسکوربیک و ب) کاربرد اسید اسکوربیک به صورت فاکتوریل به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شد. بیشترین عملکرد بیولوژیک در تنش خشکی ۴۰ میلیمتر و کاربرد مایکوریزا با میاگین ۷۰۰۲/۲۱ کیلوگرم در هکتار به دست آمد که در حدو ۷۰% بیشتر از تیمار تنش ۱۰۰ میلیمتر تبخیر و عدم صرف کود بیولوژیک بود.سایر نتایج نشان دهنده آن بود که استفاد از آسکوربیک اسید در شرایط نش خشکی ۴۰ میلیمرت منجر افزایش ۴۵% هورمون اکسین، ۳۰% محتوی نسبی آب برگ نسبت به تیمار عدم مصرف اسید آسکوربیک و تنش ۱۰۰ میلیمتر تبخیر گردید.کلیدواژه ها
گیاه ریحان، تنش خشکی، کود بیولوژیک، اسید آسکوربیک، عملکرد بیولوژیکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.