بررسی خصوصیات هیدروژئوشیمیایی رواناب های دشت قوچان ، (خراسان رضوی)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: URDCONF14_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 164
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی نفت و زمین شناسی، واحدمشهد، دانشگاه آزاداسلامی، مشهد،ایران
دانشیار گروه مهندسی نفت و زمین شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاداسلامی، مشهد،ایران
چکیده
ارزیابی و بررسی کیفیت رواناب ها برای مصارف شرب و کشاورزی اهمیت زیادی دارد.هدف از اینمطالعه بررسی پارامترهای اصلی موثر در کیفیت رواناب ها (چشمه رودخانه و آبهای جاری) در دشتقوچان می باشد.بدین منظور ۱۶ نمونه آب برداشت شده و با توجه به آنالیزهای شیمیایی که درآزمایشگاه بدست آمده تحلیل های مورد نظر صورت گرفته است. پارامترهای مهم کیفی آب به همراهکاتیون های اصلی )کلسیم، منیزیم،سدیم و پتاسیم( آنیون های اصلی )کلر، سولفات ، نیترات( ، سختیکل ، غلظت فلزات سنگین و معرفی نوع رخساره آبهای منطقه نمونه های مذکور مورد سنجش و محاسبهقرار گرفتند PH نمونه ها در محدوده ۶ تا ۸ قرار دارد. اندازه گیری الکتریکی نشان داد که تمامی نمونههای آب هدایت الکتریکی بالاتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی دارند.افزایش هدایت هدایتالکتریکی در نمونه های آب به دلیل افزایش مواد جامد محلول در آب می باشد. سختی در نمونه ها بالاتراز استاندارد سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است.تاثیر لیتولوژی آهکی در منطقه باعث بالا رفتنسختی آب گردیده ست. قلیاییت آب در منطقه مورد مطالعه پایینتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانیمی باشد در نمونه ها کلسیم کمتراز استاندارد سازمان بهداشت جهانی است. غلطت منیزیم در اغلبنمونه ها بالاتر از استاندادر بهداشت جهانی می باشد.وجود واحدهای دولومیتی می تواند دلیلی بر افزایشمنیزیم باشد..میزان غلظت سدیم دراغلب نمونه ها بالاتر از استاندارد بهداشت جهانی می باشد میزانسولفات در اغلب نمونه ها کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی می باشد.وجود نمک های سولفاتهدر منطقه باعث افزایش غلظت سولفاته گردیده است. غلظت نیترات در نمونه ها کمتر از استانداردسازمان بهداشت جهانی می باشد. که می تواند به دلیل فعالیت های کشاورزی و استفاده از کود هاینیتراته باشد..میزان غلظت نیترات در نمونه ها کمتر از استاندارد سازمان بهداشت جهانی میباشد.بیشترین مقدار کلر در نمونه شماره ۱ می باشد.بررسی کاتیون ها و آنیونهای غیر فلزی و مقایسهآنها در نمودار پایپر نشان داد که نمونه ها در سه تیپ سولفات منیزیم، بیکربنات سدیم وکلرور سدیم قراردارند. آلودگی فلزی منابع آب را با توجه به نزدیک بودن نمونه هابه شهر و روستا می توان مربوط بهفعالیت های آنتروپوژنیک دانست.کلیدواژه ها
Cation, anion, Piper diagram, total hardness, surface, runoffمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.