بررسی صفات کمی، کیفی ومقاومت به عوامل بیماریزا در ۴رقم بذرچغندرقند بهارهشرکت سس واندرهاو درتربت حیدریه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF14_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی جعفری ازغندی

کارشناس ارشد گیاه پزشکی شرکت قند تربت حیدریه، عضو انجمن ملی تولیدکنندگان عوامل بیولوژیک ایران

محمدرضا مالکی

دکترای زراعت، مدیر کشاورزی، شرکت قند تربت حیدریه

احسان اله اژدری

دکترای زراعت، مدیر کشاورزی، شرکت قند تربت حیدریه

رضا صفوی پور

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، مدیر تعالی، شرکت قند تربت حیدریه

حسن طحان

کارشناس شرکت قند تربت حیدریه

چکیده

به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی چغندرقند ، ۴رقم از بذور شرکت سس واندرهاو به صورت آزمایشی در قالب طرحبلوک کامل تصادفی با ۳ تکرار در شهرستان تربت حیدریه در سال زراعی ۴۲ - ۱۴۰۱ اجرا شد. در این پژوهش فاکتورهایمیزان عملکرد در هکتار، قندملاس، سدیم، پتاسیم، نیتروژن آمینه، درصدقند قابل استحصال، قندناخالص ، میزان راندماناستحصال و میزان مقاومت به بیماری و تنش های محیطی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این بررسی بیانگر این بودکه ارقام چغندرقند در فاکتورهای مورد پژوهش اختلاف معنیداری از خود نشان دادند. به طوری که بیشترین عملکرد درهکتار مربوط به رقم Gecko با ۶۵ تن در هکتار است. همچنین بالاترین راندمان استحصال مربوط به رقم Gecko با ۲۷ %درصد می باشد. از نظر مقدار ناخالصی های موجود، بیش ترین و کمترین میزان سدیم مربوط به رقم Bora با ۳۳ / ۴ و Geckoبا ۹۷ / ۲ ، در مورد پتاسیم رقم Gecko با ۱۵ / ۷ بیشترین و رقم Bora با ۴۸ / ۴ کمترین میزان را دارا می باشد. در موردنیتروژن آمینه ارقام Sv-ir۲۰ با ۱ / ۳ و Bora با ۳۸ / ۲ به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار را بدست آوردند. همچنین میزانقند ملاس در رقم Tiaris با ۵۸ / ۲ کمترین و رقم Bora با ۴۵ / ۳ بیشترین میزان را دارا می باشند. جوان هزنی در تمام ارقام بهطور کامل و همزمان بود از نظر تنش های محیطی رقم Gecko مقاومت بالاتری به ارقام دیگر داشت و از نظر مقاومت بهبیماریها از جمله ریزومانیا، رایزوکتونیا ونماتد در هیچ کدام مشاهده نشد.

کلیدواژه ها

عملکرد، راندمان استحصال، رقم، بیماری، سس واندرهاو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.