بررسی توسعه زراعت چوب با هدف توسعه پایدارتوسط شرکت آب و فاضلاب استان البرز

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست، توسعه شهری و روستایی
  • کد COI اختصاصی: URDCONF14_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیر مهدوی راد

معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه گذاری آب و فاضلاب استان البرز

هنگامه دولتشاهی

مدیر بودجه و بررسی های اقتصادی آب وفاضلاب استان البرز

سیدحسین سجادی فر

مدیر دفتر توسعه پایدار و مطالعات اجتماعی آب وفاضلاب استان تهران

حامد موگویی

کارشناس مسئول برنامه ریزی آب و فاضلاب استان البرز

چکیده

لزوم حفظ منابع جنگلی از یک سو و نیاز فزاینده به چوب و کاغذ از سوی دیگر باعث شده است زراعت چوب بیش از پیش موردتوجه واقع شود. در سال های اخیر سه عامل مهم باعث جذابیت توسعه زراعت چوب شده است. عامل اول فشار مضاعف وارد شده بهذخایر جنگلی است که هرگونه قطع جدید درختان را غیرقانونی نموده و از طرفی افزایش نرخ ارز و دشواری واردات چوب از سایرکشورها هم به عنوان عامل دوم مزید بر انباشت تقاضای تامین نشده برای چوب در بازار شده است. این دو عامل باعث افزایشعلاقمندی سرمایه گذاران به مشارکت در این صنعت شده است و نتیجتا میل به سرمایه گذاری در زراعت چوب افزایش یافته است .در این مقاله، چارچوبی برای بررسی اقتصادی، زیست محیطی و اجرایی توسعه زراعت چوب توسط شرکت آب و فاضلاب استانالبرز ارائه می شود. با توجه به اینکه سرمایه گذاری برای احداث زیرساخت تصفیه خانه های فاضلاب برای تولید پساب با قابلیتآبیاری گیاهان خوراکی یا حتی تخلیه به روان آب های سطحی از بضاعت فعلی صنعت خارج می باشد، در این مقاله این ایدهمطرح می شود که با توسعه زراعت چوب می توان با سرمایه گذاری بسیار کمتر بهره وری اقتصادی مناسبی فراهم نمود و با پساب باکیفیت حداقلی هم زمینه تولید چوب را تسهیل کرد. از حیث زیست محیطی هم، ویژگی های مثبت طرح مانند گیاه پالایی ، ممانعتاز فرسایش خاک و ایجاد سپر سبز در برابر گسترش ریزگردها و زیباسازی حواشی شهرها مورد تاکید واقع خواهد شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.