تحلیل و پیش بینی مشکلات رفتاری در دانش آموزان بر اساس استفاده آسیب زا واعتیاد به تلفن همراه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، اجتماعی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: HSLCONF14_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 120
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین فرمانی

کارشناسی رشته علوم تربیتی، پردیس شهید بهشتی زنجان، زنجان، ایران

چکیده

در سال های اخیر تلفن همراه به عنوان یکی از پدیده های ارتباطی در دنیای امروز در بین تمام اقشار و گروههای مختلف جامعهگسترش پیدا کرده و حتی امروزه شاهد آن هستیم که بسیاری از دانش آموزان در مقاطع پایین تحصیلی نیز به تلفن همراهدسترسی دارند. اگر چه نباید استفاده از تلفن همراه را در بین کودکان و نوجوانان ممنوع کرد ولی می بایست راه حل هایی برایاستفاده درست از آن ارائه داد. استفاده از تلفن همراه می تواند اثرات منفی و مثبت زیادی بر وضعیت تحصیلی دانش آموزانداشته باشد. در کنار فواید بسیار دستگاه های هوشمند بر توسعه و پیشرفت روند آموزشی در مدارس، تلفن های همراه می تواندگاه ی آسیب زا شود. استفاده بیش از حد از موبایل، بخصوص در دانش آموزان، آنها را وابسته می کند، بر سلامت روانی و مغزیآنها اثر منفی دارد و گاهی اختلالات خواب و غذا نیز در آنها ایجاد می کند. والدین باید بر روند استفاده از تلفن همراه در فرزنداندانش آموز خود، نظارت داشته باشند. استفاده از تلفن همراه یکی از نیازهای ضروری برای دانش آموزان در مدارس جامعه امروزیاست. شکی در آن نیست که تبلت ها و تلفن های همراه، وسایلی هستند که می توانند روند آموزش ها را توسعه دهند. بدونتوجه به نوع دروسی که مدرسان یا معلمان می خواهند آموزش بدهند، دستگاه های هوشمند، مراحل یاددهی – یادگیری راساده تر و لذت بخش تر می سازند. آموزش در مدارس در حال ورود به مسیر جدیدی است که بخشی از آن را آموزش مجازیتشکیل می دهد. آموزش در مدارس، نیازمند استفاده از وسایل کمک آموزشی و گاهی تلفن همراه است. این وسیله مخابراتیمهم، بسته به سطح کلاس درس یا ارائه آموزش ها، از همان دوران اولیه آموزش، یعنی کلاس اول دبستان به والدین توصیه میشود. گاهی نیز استفاده از تلفن همراه فقط برای دانش آموزان کلاس سوم و بالاتر در دوره ابتدایی توصیه می شود. این در حالیاست که موبایل برای دانش آموزان دوره متوسطه اول و دوم، یک وسیله مورد نیاز است! با این توصیف ها، آیا فکر نمی کنید کهدانش آموزان، ساعات زیادی را مشغول تلفن همراه خود می شوند و این می تواند اثرات منفی بر جسم و روان آنها داشته باشد؟!بله؛ درست است! این یک مشکل اجتناب ناپذیر است که وجود دارد؛ اما به راحتی قابل نظارت و کنترل است. در این مقاله بهتحلیل و پیش بینی مشکلات رفتاری در دانش آموزان بر اساس استفاده آسیب زا و اعتیاد به تلفن همراه میپردازیم.

کلیدواژه ها

عملکرد تحصیلی، انگیزش پیشرفت، دانش آموزان، اعتیاد به تلفن همراه، سلامت روان، روان شناختی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.