مطالعه کیفی سناریوهای زندگی و سبک عاشقی کردن زنان باتجربه عشق
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_207
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 163
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
هدف: پژوهش حاضر باهدف مطالعه کیفی سناریوهای زندگی و سبک عاشقی کردن زنان باتجربه عشق انجام گرفت. روش بررسی: روش پژوهش حاضر به صورت کیفی و به شیوه تحلیل محتوا انجا م گرفت. مشارکت کنندگان در این تحقیق شامل کلیه زنان باتجربه عشق شهر اصفهان بودند و انتخاب شوندگان به صور ت در دسترس هدفمند بود. روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته بود و از دو قسمت پیداکرد ن و فهمیدن رفتارهای تشکیل دهنده سبک عاشقی و در قسمت دوم، تشخیص و کشف سناریوی زندگی، تشکیل شده بود. برای تعیین روایی آن از روش سه سوسازی استفاده گردید. پس از انجام مصاحبه حضوری با مشارکت کنندگان و ضبط صدای آنها، گفتگوها به طور کامل بر روی کاغذ پیاده سازی شد. جمع آوری و آنالیز محتواها به صورت همزمان به روش تحلیل محتوا خلاصه سازی و در نهایت مفهوم سازی شد و یافته های نهایی که شامل معرفی سبک عاشقی کردن هر مشارکت کننده و سه سناریوی پررنگ زندگی وی بود، به دست آمد. یافته ها: در این پژوهش ۴ سبک عاشقی متفاوت به دست آمد که به ترتیب این چهار سبک: ۱) سبک عاشقی خودخواهانه ۲) سبک عاشقی دیکتاتور عاشق و ضعیف ۳) سبک عاشقی خاص و بی سرانجام ۴) سبک عاشقی عاشقانه ای برای کسب قدرت. در نهایت، یافته های پژوهش نشان داد که می توا ن نقش سناریوهای زندگی را در سبک عاشقی کردن زنان به صورت پررنگ مشاهده کرد. این سناریوها با شکل دادن به رفتارهای افراد، باعث شکل گیری سبک عاشقانه خاص و منحصربه فردی در زنان میشوند. نتیجه گیری: بنابراین میتوان بیان نمود که سناریوهای زندگی افراد باتجربه عشق، زمانی که تغییر مییابد، سبک عاشقی آنها نیز تغییر مییابد و نیز ردپای پررنگ سه سناریوهای مهم هر فرد در سبک عاشقی اوکاملا مشاهده شد.کلیدواژه ها
سناریوهای زندگی، سبک عاشقی، زنان باتجربه عشقمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.