اثربخشی روان درمانی مثبت گرا بر خستگی از شفقت، تاب آوری و رضایت از زندگی کادر درمان بیمارستان های شهر اصفهان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_202
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 298
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی خانواده، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار،گروه مددکاری اجتماعی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلا می، خمینی شهر، اصفهان، ایران
چکیده
روانشناسی مثبتگرا عمدتا در مورد تجربیات ذهنی مانند رضایت، لذت، رفاه، رضایت، خوش بینی، عشق، شجاعت، پشتکار، مهارت های بین فردی تحقیق و بررسی میکند. در این مطالعه، اثربخشی روان درمانی مثبت گرا بر خستگی از شفقت، تاب آور ی و رضایت از زندگی کادر درمان بیمارستانهای شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفت. در این پایان نامه، یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی بررسی شدند. تحلیل ها توسط آمار توصیفی و آمار استنباطی انجام شد و نتایج به تفکیک این دو بخش در دو گروه آزمایش و کنترل و دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بررسی شد. نمونه آماری شامل ۳۰ پرستار از پرستاران بخش جراحی بیمارستان امام حسین شهر اصفهان بود که ۱۵ نفر در گروه آزمایش و ۱۵ نفر در گروه کنترل جای گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه خستگی از شفقت، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون و پرسشنامه رضایت از زندگی بود. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که در گروه آزمایش، در مولفه های متغیر خستگی از شفقت (خستگی ناشی از شفقت، رضایت از شفقت و استرس ترومای ثانویه)، تاب آوری (تصور از شایستگی فردی، اعتماد به غرایز فردی تحمل عاطفه منفی، پذیرش مثبت تغییر و روابط ایم ن، کنترل و تاثیرات معنوی) و رضایت از زندگی، سطح خطا یا sig کمتر از ۰۵ / ۰ بوده و بنابراین فرضیه صفر برابری با میانگین رد شد. اما در گروه کنترل، سطح خطا یا sig بیشتر از ۰۵ / ۰ بوده و بنابراین فرضیه صفر برابری با میانگین تایید شد. بنابراین در گروه آزمایش، روان درمانی مثبت گرا بر مولفه های خستگی از شفقت، تاب آوری و رضایت از زندگی اثربخش است.کلیدواژه ها
روان درمانی مثبت گرا، خستگی از شفقت، تابآوری، رضایت از زندگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.