اثربخشی آموزش خود مراقبتی روانی بر کیفیت زندگی، و خود شفقت ورزی زنان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 256
نویسندگان
کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
کارشناس ارشد علوم تربیتی دانشگاه پیام نور واحد ری، فرهنگی شاغل در آموزش و پرورش کرمانشاه،کرمانشاه، ایران
ارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
کارشناس بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه،کرمانشاه ، ایران
چکیده
پژوهش حاضر باهدف تعیین میزان اثربخشی خودمراقبتی روانی بر کیفیت زندگی، و خود شفق تورزی در زنان متاهل انجام شد.این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون_پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را زنان متاهل تحت پوشش مرکز خدمات جامع سلامت شهری شماره ۳ شهر کامیاران تشکیل میدادند. از بین این زنان ۳۰ نفر به روش در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) جایگزین شدند. ابتدا افراد هر دو گروه آزمایش و کنترل پرسشنامه های کیفیت زندگی عمومی سازمان جهانی بهداشت، و خود شفقت ورزی فرم - بلند (نف و همکاران، ۲۰۰۳) را به عنوان پیش آزمون تکمیل کردند. سپس گروه آزمایش، تحت آموزش خودمراقبتی روانی به مدت هشت جلسه ای هر جلسه یک ساعت قرار گرفت؛ ولی گروه کنترل هیچگونه مداخل های را دریافت نکردند. بعد از پایان دوره، مجددا افراد هر دو گروه آزمایش و کنترل، همان پرسشنامه ها را به عنوان پس آزمون تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار Spss نسخه ۲۱ در سطح استنباطی با کمک تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) تجزیه وتحلیل گردید . یافته ها حاکی از آن بود که میزان کیفیت زندگی، تحمل پریشانی هیجانی و خود شفقت ورزی زنان متاهل گروه آزمایش، در مقایسه با گروه کنترل، به طور معناداری افزایش یافته است. باتوجه به یافته های بهدستآمده میتوان گفت، تاثیر آموز ش خودمراقبتی روانی در متغیرهای کیفیت زندگی، خود شفقت ورزی در سطح (۰۱ / ۰ > p) معنادار است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد آموزش خودمراقبتی روانی اثربخشی معناداری در کیفیت زندگی و خود شفقت ورزی زنان متاهل دارد.کلیدواژه ها
خودمراقبتی روانی، کیفیت زندگی، خود شفقت ورزی، زنانمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.