پیش بینی تاثیر کیفیت خواب و خودکنترلی بر بهزیستی روانشناختی و اعتیاد به خوردن در کودکان دبستانی استان اصفهان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_194
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 189
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران
دانش آموخته کارشناسی روانشناسی، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر کیفیت خواب و خودکنترلی بر بهزیستی روانشناختی و اعتیاد به خوردن در میان کودکان دبستانی استان اصفهان است. تحقیق حاضر با استفاده از طرح پیش آزمو ن-پس آزمون و گروه کنترل، تلاش کرده است تا به درک عمی قتری از چگونگی تاثیرگذاری این عوامل بر رفتارهای غذایی و روانی کودکان برسد. جامعه آماری این مطالعه شامل تمامی کودکان دبستانی در استان اصفهان بوده، که از این میان، نمون های بالغ بر ۱۰۰ نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شده اند . برای جمع آوری داده ها، از مقیاس های استانداردیزه شده برای سنجش کیفیت خواب، خودکنترلی و بهزیستی روانشناختی استفاده شده است. داد ههای حاصل از این مطالعه با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته، که شامل تکنیک های آماری نظیر تحلیل واریانس (ANOVA) و آزمون t مستقل بوده است. نتایج بدست آمده نشان دهنده ارتباط معنادار بین کیفیت پایین خواب و خودکنترلی ضعیف با کاهش بهزیستی روانشناختی و افزایش رفتارهای اعتیادآمیز به خوردن در کودکان است . که از پرسشنامه تشخیص اختلالات خوردن استیک و همکاران ،پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ – PSQI و پرسشنامه خود کنترلی تانجنی استفاده شده است. این یافته ها می توانند بین شهای مهمی را برای والدین، مربیان و برنامه ریزان سیاست های بهداشتی فراهم آورند تا استراتژی های مداخله ای موثرتری را برای بهبود کیفیت زندگی کودکان طراحی کنند. بر اساس نتایج این پژوهش، توصیه میشود که برنامه های آموزشی و ترویجی برای بهبود خودکنترلی و مدیریت استرس در میان کودکان توسعه یابد، که می تواند به طور موثری به کاهش اعتیاد به خوردن و بهبود بهزیستی کلی آنها کمک کند.کلیدواژه ها
کیفیت خواب،خودکنترلی،بهزیستی روانشناختی،اعتیاد به خوردن، تحلیل رگرسیونیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.