بررسی رابطه بین به زیستی روانشناختی و هم جوشی شناختی با میانجیگری نقش خودتنظی می شناختی و باورهای دینی اسلامی در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC02_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 163
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی، دانشگاه معارف قرآن و عترت، اصفهان، ایران

یداله صفری دهنوی

استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه معارف قرآن و عترت، اصفهان، ایران

مژگان شکرالهی

استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه معارف قران و عترت، اصفهان، ایران

چکیده

همجوشی شناختی را به تمایل انسان ها برای گرفتار شدن در محتوای آنچه میاندیشند اطلا ق میکنند تا بر سایر منابع مفید رفتاری تسلط یابد. بر ا ین ا ساس، هدف مطالعه حاضر، تعیین رابطه ب ین ب هزیستی روانشناختی و همجوشی شناختی با میانجیگری نقش خودتنظیمی شناختی و باورهای دینی اسلامی بوده است. جامعه مورد مطالعه در این تحقیق شامل ۱۲۷۰۰ نفر از دان ش آموزان پسر مقطع متوسطه شهر اصفهان بودندکه براساس فرمول کوکران تعداد ۳۷۲ نفر به عنوان نمونه محاسبه و با روش نمونه گیری تصادفی ساده مبادرت به تکمیل پرسشنامه پژوهش شدند . پرسشنامه ها شامل فرم کوتاه پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف ۱۸ ، مقیاس خودتنظیمی شناختی بوفارد و همکاران (۱۹۹۵)، آزمون معبد گلزاری و همکاران (۱۳۸۰) و پرسشنامه همجوشی شناختی گیلاندرز و همکاران (۲۰۱۰) بودند . روش انجام پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بوده است و برای تجزیه و تحلیل داد هها از تحلیل مسیر و از نرم افزارهای spss و pls استفاده شد.یافته ها نشان داد که مدل رابطه بهزیستی روانشناختی و همجوشی شناختی با میانجی گری نقش خودتنظیمی شناختی و باورهای دینی اسلامی ا ز برازش مناسبی برخوردار بود. نتایج دیگر نشان داد که بهزیستی روان شناختی میتواند در تبیین همجوشی شناختی به عنوان یکی از سازه های روانشناختی-تربیتی اثر مستقیم داشته باشد. بنابراین بهزیستی روان شناختی و باورهای دینی و اسلامی توانایی تبیین همجوشی شناختی دانش آموزان را در موقعیت های آموزشگاهی دارد.

کلیدواژه ها

بهزیستی روانشناختی، هم جوشی شناختی، باورهای دینی و اسلامی، خودتنظیمی شناختی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.