مروری بر رویکردهای کاربردی در مشاوره طلاق
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_162
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 419
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
دکتری تخصصی روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی و مرور رویکردهای کاربردی در مشاوره طلاق انجام شد. پژوهش حاضر یک پژوهش مروری با رویکرد توصیفی-تحلیل بود که بدین منظور از منابع کتابخان ه ای جهت گردآو ری اطلاعات استفاده شد. با توجه به ماهیت روایتی بودن پژوهش در این بخش رویکردهای کاربردی مشاوره طلاق که با توجه به مقالات بررسی شده امروزه بیشترین اثربخشی و کاربرد را دارند بررسی شد. در این میان، رویکردهایی چون رویکرد زو جدرمانی فراشناختی، شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، طر حوار هدرمانی و آموزش ایمنسازی روانی به روش مایکنبام معرفی و تحلیل شد هاند. همچنین، به رویکردهایی نظیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، آموزش مهار تهای زندگی، رفتاردرمانی دیالکتیکی و زوج درمانی هیجانمدار اشاره شده است. رویکردهایی مانند زوج درمانی هیجانمدار با تمرکز بر تقویت درک متقابل و ارتقاء سطوح ارتباط بین زوجین، به آنها کمک میکنند تا احساسات، نیازها و انتظارات خود را بهتر درک کنند و به طور موثرتری بیان دارند . زوج درمانی فراشناختی و شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی، زوج ها را قادر می سازند تا نحوه پردازش تجربیات شناختی و هیجانی خود را تغییر دهند. این تغییرات میتوانند به زوجین کمک کنند تا بهتر با استرس و تنش های ناشی از فرآیند طلاق مقابله کنند . آموزش ایمن سازی روانی به روش مایکنبام و آموزش مهارتهای زندگی به زوجین ابزارهایی را میدهند برای مقابله با تنش های روانی و تحکیم بنیان های فردی و اجتماعی خود، که میتواند در طولانی مدت به کاهش نیاز به طلاق یا کاهش تنش های ناشی از آن کمک کند. درمان های مبتنی بر پذیرش و تعهد و رفتاردرمانی دیالکتیکی از جمله مدل هایی هستند که به افراد کمک می کنند تا با تجربیات دردناک خود به طور موثرتری کنار بیایند. این درمان ها با آموزش روش های پذیرش و رویارویی مستقیم با مسائل، به زوجین امکان م یدهند بدون اجتناب یا انکار، به روند درمانی و حل تعارض پایبند باقی بمانند.کلیدواژه ها
مشاوره طلاق، رویکردهای کاربردیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.