پیش بینی نشانگان اختلال بدریخت انگاری بدن براساس طرحواره های ناسازگار اولیه درخانم های مبتلا به سندرم متابولیک
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_148
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 234
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی، گروه روان شناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
مربی، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
زمینه و هدف: افزایش شیوع جهانی سندرم متابولیک به یک مشکل عمده بهداشتی عمومی تبدیل شده است. مطالعات نشان داده اند که بیماران مبتلا به اختلال بدریخت انگاری دچار مشکلات روانی و استرس شدید هستند که ممکن است تاثیر منفی بر سلامت متابول یک آنها داشته باشد، علاوه بر آن مطالعات اندکی در مورد ارتباط طرحواره های ناسازگار اولیه و ارتباط آن با سندرم متابولیک در ایران وجود دارد بنابراین این مطالعه با هدف بررسی نقش طرحواره های ناسازگار اولیه در پیش بینی نشانگان اختلال بدریخت انگاری در زنان مبتلا به سندرم متابولیک انجام شد. مواد و روش: این مطالعه از نوع توصیفی _همبستگی بود، جامعه آمار ی تحقیق را زنان مبتلا به سندرم متابولیک مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره تغذیه و لاغری شاهین شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲ تشکیل داد که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس ۲۰۰ نفر انتخاب شدند. از پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ (YSQ-sf) ، پرسشنامه ترس از تصویر بدن لیتلتون (BICI) ، و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی استفاده شد. آخرین آزمایش هموگلوبین A۱c ، شاخص توده بدنی، فشار خون، (کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا)، (تست تری گلیسیرید) و اندازه دور کمر بر اساس دستورالعمل پانل درمانی بزرگسالان ۳ جمع آوری شد. برای تحلیل فرضیه پژوهش از روش رگرسیون استفاده شد. یافته ها: نتا یج ضرایب استاندارد رگرسیون نشان داد که مولفه های طرحواره های ناسازگار اولیه برای اختلال بدریخت انگاری بیماران مبتلا به سندرم متابولیک پیش بینی کننده معناداری هستند و به صورت مثبت می توانند اختلال بدریخت انگاری را پیش بینی کنند . نتیجه گیری: آگاهی از این عوامل در شناسایی افراد پر خطر م یتواند سودمند واقع شود، پیشنهاد میشود توجه ویژه ای به ابعاد مختلف مسائل روانپزشکی مربوط به افراد مبتلا به سندرم متابولیک شود.کلیدواژه ها
اختلال بدریخت انگاری،طرحواره های ناسازگار اولیه، سندرم متابولیکمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.