اثربخشی آموزش فرزندپروری بارویکردپذیرش وتعهدبرتحمل پریشانی،تنظیم رفتاری هیجان واحساس کفایت والدینی مادران دانش آموزان دارای اختلال نارسایی توجه بیش فعالی مقطع ابتدایی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC02_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 161
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه زندی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مشاوره توانبخشی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، اصفهان، ایران

سپیده فلاحیه

دکتری، گروه مشاوره، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

مادران کودکان دارای اختلال نارسایی توجه بیشفعالی در فرآیند رشد و تربیت فرزند خود با چالش های بسیاری مواجه هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش فرزندپروری با رویکرد پذیرش و تعهد بر تحمل پریشانی، تنظیم رفتاری هیجان و احساس کفایت والدینی مادران دانش آموزان دارای اختلال نارسایی توجه بیش فعالی مقطع ابتدایی شهر اصفهان بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ روش، نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام مادران دانش آموزان دختر ۸ تا ۱۰ سال دارای اختلال نارسایی توجه بیش فعالی بود که در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ در مدارس شهر اصفهان مشغول به تحصیل بودند . برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد و دانش آموزان ۸ تا ۱۰ سال به وسیله پرسشنامه کانرز فرم والد مورد بررسی قرار گرفتند و ۵۰ دانش آموز با اختلال نارسایی توجه بیش فعالی شناسایی شدند. در نهایت مادران ۳۰ نفر از دانش آموزان به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ نفر) و گروه گواه (۱۵ نفر) قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل مقیاس تحمل پریشانی سیمونز و گاهر (۲۰۰۵)، پرسشنامه تنظیم رفتاری هیجان کرایج و گارنفسکی (۲۰۱۹) و پرسشنامه احساس والدین از شایستگی گیبورد- والستون و اندرسمن (۱۹۷۸) بود. گروه آزمایش در ۱۰ جلسه ۹۰ دقیقه ای مداخله فرزن دپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد را دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده گردید. نتایج آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره نشان داد که مداخله فرزندپروری مبتنی بر پذیرش و تعهد میزان تحمل پریشانی، تنظیم رفتاری هیجان و احساس کفایت والدینی مادران درگروه آزمایش را نسبت به گروه گواه به طور معناداری افزایش داده است (P< ۰/۰۰۱).

کلیدواژه ها

فرزندپروری با رویکرد پذیرش و تعهد، تحمل پریشانی، تنظیم رفتاری هیجان، احساس کفایت والدینی، اختلال نارسایی توجه بیش فعالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.