اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر رفتارهای خودشکن تحصیلی دانش آموزان دارای ناتوانی یادگیری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_117
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی بوکان، بوکان، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی بوکان، بوکان، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز ، تبریز، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر اثربخشی آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر رفتارهای خودشکن تحصیلی دانش آموزان ناتوان یادگیری است. تحقیق حاضر نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه است. به این صورت که از دو گروه آزمودنی تشکیل شده است که هر دو گروه دوبار مورداندازه گیری قرارمی گیرند. اندازه گیری اول با اجرای یک پیش آزمون و اندازه گیری دوم با یک پس آزمون انجام می گیرد. تشکیل گروه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی است. این عمل، نیمی از آزمودنی ها را در گروه اول و نیمی دیگر را در گروه دوم جایگزین می کند. در ادامه گروه اول مورد آزمایش (متغیر مستقل) قرارمی گیرد؛ گروه دیگر برنامه همیشگی و قبلی خود را ادامه میدهد. جامعه آماری شامل دانش آموزان مقطع متوسطه دوم شهر ملکان در سال ۱۴۰۱ می باشد که بر اساس آمار اداره آموزش وپرورش شهرستان، تعداد ۲۵۰۰ دانش آموز را در برمی گیرد. برای انتخاب گروه ها پرسشنامه ناتوانی یادگیری پخش ودانش اموزانس که نمره کمتر از میانگین کسب کرده اند انتخاب و دسته بندی میشوند. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که، فرضیه پژوهش مبنی بر اینکه" آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی بر رفتارهای خودشکن تحصیلی در دانش آموزان موثر است " با اطمینان ۹۵ / ۰ تایید می شود. به طور کلی نمره مربوط به رفتارهای خودشکن تحصیلی در گروه آزمایش برای مرحله پس آزمون تفاوت آنچنان زیادی با گروه کنترل ندارد جدول میانگین تعدیل شده متناظر با متغیر مذکور به صورت زیر می باشد. یافته ها نشان میدهد که که میانگین نمرات رفتارهای خودشکن تحصیلی در گروه کنترل در پس آزمون نسبت به نمرات پیش آزمون تغییر چندانی نداشته است ولی در گروه آزمایش شاخص مذکور افزایش یافته است.کلیدواژه ها
استرس، آموزش کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی، رفتارهای خودشکن تحصیلی، ناتوانی یادگیریمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.