پیش بینی ثبات زناشویی براساس رضایت جنسی، تعهد و سازگاری زناشویی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 194
نویسندگان
گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
گروه روانشناسی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
چکیده
هدف پژوهش حاضر پیش بینی ثبات زناشویی براساس رضایت جن سی، تعهد و سازگاری زناشویی بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جز پژوهش های توصیفی همبستگی بوده و جامعه آماری زوجین شهر شیراز در نیمه اول سال ۱۴۰۲ بود که از بین آنها ۲۵۰ زوج (جمعا ۵۰۰ نفر) به عنوان نمونه به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه تعهد زناشویی آدامز و جونز (۱۹۹۷)، سازگاری زناشویی اسپانیر (۱۹۷۶)، ثبات زناشویی گاتمن (۱۹۹۹) و خرده مقیاس رضایت جنسی از پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ (۱۹۸۹) بوده است. یافته ها نشان داد رضایت جنسی، تعهد و سازگاری زناشویی می توانند پیش بینی کننده ثبات زناشویی باشند و براساس ضرایب استاندارد شده تعهد زناشویی و رضایت جنسی در جنسیت مرد و تعهد و سازگاری زناشویی در جنسیت زن (β=۰.۴۲, ۰.۴۰; ۰.۳۵, ۰.۴۲) در درجه اول و دوم به ترتیب مهمترین عوامل پیش بینی کننده ثبات زناشویی بودند (P< ۰.۰۱). در جنسیت مرد سازگاری زناشویی (β=۰.۱۱۵) و در جنسیت زن رضایت جنسی (β=۰.۲۰) نقش کم رنگ تری نسبت به سایر متغیرها در تبیین ثبات زناشویی داشتند (P< ۰.۰۵). بنابر یافته ها؛ توجه به رضایت جنسی، تعهد و سازگاری زناشویی در برنامه های اثربخشی مرتبط با ثبات زناشویی که توسط متخصصان حوزه روانشناسی و مشاوره خانواده و ازدواج و نیز دست اندرکان و مسئولین این حوزه انجام میشود، در سطح خرد خانواده و در سطح کلان جامعه میتواند نقش مثبتی داشته باشد.کلیدواژه ها
تعهد زناشویی، ثبات زناشویی، رضایت جنسی، زوجین، سازگاری زناشوییمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.