رابطه ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی و تاب آور ی باکیفیت زندگی مادران کودکان دارای اختلال درخودماندگی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_106
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 171
نویسندگان
کارشناسی ارشد، روانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران
دانشیار، روانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران
استادیار، روانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران
دانشیار، روانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران
کارشناسی ارشد، روانشناسی، دانشگاه گیلان، ایران
چکیده
مادران کودکان مبتلا به اختلالات طیف درخودماندگی به علت مشکلات رشد کودک خود با چالش های متعدد مواجه هستند. اختلالات طیف درخودماندگی گروهی از سندرمهای عصبی-تحولی هستند که مشخصه آنها طیف وسیعی از تخریب ها در روابط اجتماعی و رفتارهای محدود تکراری است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی و تاب آوری با کیفیت زندگی مادران کودکان دارای اختلال درخودماندگی انجام شد. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری شامل مادران کودکان دارای اختلال درخودماندگی شهر تهران بود و نمونه پژوهشی شامل ۱۰۰ مادر دارای کودک اتیسم بود که از موارد مراجعه کننده به کلینیک های آراد و نهال من در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پس از ارائه توضیحاتی در خصوص کاربردهای پژوهش و اخذ رضایت افراد، نمونه ها به پرسشنامه های پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (۱۹۹۶)، پرسشنامه ذهن آگاهی براون و رایان (۲۰۰۳)، مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون (۲۰۰۳) و مقیاس بهزیستی ذهنی کییز و ماگیارمو (۲۰۰۳) و داده های پژوهش وارد نرم افزار Spss شد. سپس نتایج حاصله با استفاده از روش ضریب همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج بین ذهن آگاهی p< ۰/۰۵، ۳۰۸ / ۰ = β)، بهزیستی ذهنی (β=۰/۲۳۵, p< ۰/۰۵) و تاب آوری (β=۰/۲۵۷, p< ۰/۰۵) باکیفیت زندگی مادران کودکان دارای اختلال درخودماندگی رابطه مثبت معناداری وجود دارد (F=۶/۹۶, p< ۰/۰۵) و ۱۷ در صد از واریانس متغیر ملاک توسط متغیرهای پیش بین تبیین شده است. لذا میتوان با تدوین برنامه ای اصولی و کاربردی از سوی نهادهایی مانند بهزیستی جهت تقویت ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی و تاب آوری در مادران کودکان دارای اختلال درخودماندگی، به تقویت کیفیت زندگی آنان کمک نمود.کلیدواژه ها
ذهن آگاهی، بهزیستی ذهنی، تاب آوری، کیفیت زندگی، اختلال درخودماندگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.