اثربخشی طرحواره درمانی بر بلوغ عاطفی در افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی شهر اصفهان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_101
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 128
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
استادیار، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر به منظور اثربخشی طرحواره درمانی بر بلوغ عاطفی مبتلا به اختلالات دو قطبی شهر اصفهان انجام شد . پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی در شهر اصفهان بودند که در سال ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ در بیمارستان های روانپزشکی شهر اصفهان بستری بوده اند، که با روش نمونه گیری هدفمند براساس ملاکهای ورودی، ۳۰ نفر از آن ها انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه ۱۵ نفر) با گمارش تصادفی تقسیم شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه بلوغ عاطفی یاشویر و همکاران (۱۹۹۱) و پرسشنامه طرحواره یانگ ) ۱۹۹۰ ( بود. پس از اجرای پیش آزمون (اجرای پرسشنامه ها) بر روی دو گروه آزمایش و کنترل، به اجرای مداخله طرحواره درمانی بر روی گروه آزمایش طی ۱۲ جلسه ۱۲۰ دقیقه (هفته ای دو جلسه) پرداخته شد. ولی گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند و در نهایت پس آزمون (اجرای پرسشنامه) مجدد از دو گروه گرفته شد. یافته ها نشان داد اثربخشی طرحواره درمانی بر روی متغیر های بلوغ عاطفی معنادار می باشد (P< ۰/۰۵) . همچنین اثربخشی طرحواره درمانی بر روی همه مولفه های بلوغ عاطفی به ترتیب بازگشت عاطفی، ناسازگاری اجتماعی، عدم ثبات عاطفی، فقدان استقلال و فروپاشی شخصیت تاثیر معنادار دارد.کلیدواژه ها
طرحواره درمانی، بلوغ عاطفی، اختلال دوقطبیمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.