پیشبی نی باورهای محدود کننده انتخاب همسر بر اساس امید به زندگی در دختران شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC02_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعرفان تسلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی شخصیت، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

محمدرضا ایروانی

استادیار، گروه مددکاری اجتماعی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف پیش بینی باورهای محدود کننده انتخاب همسر بر اساس امید به زندگی در دختران شهر اصفهان انجام شده است. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر گردآوری دادهها توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه دختران شهر اصفهان در سال ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ بود. به این منظور تعداد ۳۸۴ نفر از این افراد و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه نگرش های مربوط به انتخاب همسر (ARMSS ) کاب و همکاران (۲۰۰۳) و مقیاس امید به زندگی (ADHS) اشنایدر و همکاران (۱۹۹۱) پاسخ داد ند. پس از گردآوری پرسشنامه ها، داده های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره به شیوه همزمان تحلیل شد. نتایج نشان داد که بین امید به زندگی با باورهای محدود کننده انتخاب همسر همبستگی منفی و معناداری وجود دارد (۰۱ / ۰ > p). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که ۷ درصد واریانس باورهای محدود کننده انتخاب همسر به وسیله امید به زندگی تبیین می شوند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که امید به زندگی توان پیش بینی باورهای محدود کننده انتخاب همسر در دختران مجرد را دارند و می توان در برنامه ریزی ها و سیاست- گذاری ازدواج دختران مجرد به این عوامل توجه ویژه ای شود.

کلیدواژه ها

باورهای محدود کننده انتخاب همسر، امید به زندگی، آموزش های پیش از ازدواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.