بررسی اثر عامل های فعال کننده سطحی آنیونی (SDS) و کاتیونی (CTAB) بر مورفولوژی و مقاومت به خوردگی پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P-TiO2 به روش الکترولس

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی مومن زاده

دانشجوی کارشناس ارشد شناسایی و انتخاب مواد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ا

اصغر شیرانی

دانشجوی کارشناس ارشد شناسایی و انتخاب مواد،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ا

سهراب سنجابی

استادیار، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P-TiO2 با افزودن 3g/l نانو ذرات TiO2، در محلول الکترولس نیکل- فسفر ایجاد می شود. افزودن عامل های فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی بر ترکیب شیمیایی پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P-TiO2 تاثیر داشته، بطوریکه با افزایش عامل فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی تا 0/5g/l باعث افزایش ترکیب نانو ذرات در پوشش و با افزایش عامل فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی تا 2g/l باعث کاهش ترکیب نانو ذرات در پوشش می شود. اثر عامل های فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی بر مروفولوژی پوشش نانو کامپوزیتی Ni-P-TiO2 با مقادیر مختلف عامل های فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی توسط میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. رفتار خوردگی الکتروشیمیایی پوشش ها در محلول 3/5 درصد وزنی NaCl نشان میدهد که با افزایش عامل های فعال کننده سطحی آنیونی و کاتیونی در حمام مقاومت به خوردگی پوشش ها بهبود می یابد.

کلیدواژه ها

پوشش نانو کامپوزیتی، عامل فعال کننده سطحی، مقاومت به خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.