پیش بینی دشواری تنظیم هیجان بر اساس مقیاس بیانگری خانواده و خودکنترلی در بین جانبازان ۳۰ تا ۷۰ درصد شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: LQPPC02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 98
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دری

کارشناسی ارشد روان شناسی شخصیت، گروه روان شناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

مهدی خوروش

استادیار، گروه روانشناسی، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی پیش بینی دشواری تنظیم هیجان بر اساس بیانگری خانواده و خودکنترلی در بین جانبازان ۳۰ تا ۷۰ درصد شهر اصفهان بود. روش پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه ی جانبازان ۳۰ تا ۷۰ درصد شهر اصفهان به تعداد ۵۰۰۰ نفر براساس گزارش منابع انسانی بنیاد شهید درسال ۱۴۰۱ بود. براساس جدول مورگان تعداد نمونه ی آماری شامل ۳۵۷ نفر از جانبازان ۳۰ تا ۷۰ درصد بود که به روش نمونه گیری صورت دردسترس انتخاب شدند. ابزارمورد استفاده در پژوهش پرسشنامه دشواری تنظیم هیجان گراتز و رومر (۲۰۰۴)، مقیاس بیانگری خانواده (FEQ) هالبرستت و همکاران (۱۹۸۶) و مقیاس خودکنترلی تانجی و همکاران (۲۰۰۴) بود. جهت تجزیه و تحلیل دادهها در سطح توصیفی و استنباطی عمل شد. در سطح توصیفی جهت سنجش متغیرهای پژوهش از میانگین و انحراف معیار و در سطح استنباطی جهت بررسی روابط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ استفاده شد. نتایج نشان داد که بیانگری خانواده در جانبازان بر اساس دشواری در تنظیم هیجان پیش بینی شد و خودکنترلی در جانبازان بر اساس دشواری در تنظیم هیجان پیش بینی شد (۰۵ / ۰ > P)؛و بین دشواری تنظیم هیجان (عدم پاسخ های هیجانی (۶۰۱ / ۰ = - r ، ۰۱ / ۰ > P)، دشواری در بکارگیری رفتارهای هدفمند (P< ۰/۰۱, r=-۰/۶۲۱)، دشواری کنترل تکانه (P< ۰/۰۱, r=-۰/۵۷۸) فقدان آگاهی هیجانی (P< ۰/۰۱, r=-۰/۵۳۸)، دسترسی محدود به راهبردهای تنظیم هیجانی (P< ۰/۰۱, r=-۰/۵۱۴) و فقدان شفافیت هیجانی (P< ۰/۰۱, r=-۰/۵۱۳) با مقیاس بیانگری خانواده و خودکنترلی جانبازان رابطه معنادار آماری وجود دار د (۰۱ / ۰ > P)؛ بنابراین نتیجه گیری میشود که میتوان براساس محیط خانواده و خودکنترلی دشواری درتنظیم هیجان جانبازان را پیش بینی نمود.

کلیدواژه ها

دشواری تنظیم هیجان، بیانگری خانواده، خودکنترلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.