اثربخشی طرحواره درمانی نوجوان محور بر ذهنیت های طرحواره ای و تحول مثبت دانش آموزان دختر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 259
نویسندگان
دانشج وی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی خانواده، واحد خمین یشه ر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
دکتری، گروه روانشناسی ، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
زمینه و هدف: ایجاد تحول مثبت در نوجوانان، افزایش رفتارهای مثبت و کاهش رفتارهای مشکل آفرین را در پی دارد، اما ذهنیت های طرحواره ای یکی از موانع دستیابی به آن است؛ به این ترتیب این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی طرحواره درمانی نوجوان محور بر ذهنیت های طرحواره ای و تحول مثبت دانش آموزان دختر انجام شد. مواد و روشها: روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه کنترل همراه با دوره پیگیری بود. جامعه ی آماری را دانش آموزان دختر شهر اصفهان در سال ۱۴۰۱ به همراه والدینشان تشکیل دادند. از جامعه مذکور ۳۰ دانش آموز دختر والد به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند و پرسشنامه ذهنیت های طرحوار های (SMQ) و مقیاس تحول مثبت نوجوانی (PYD-VSF) را تکمیل نمودند . گروه آزمایش تحت ۱۱ جلسه ۹۰ دقیقه ای به صورت هفتگی طرحواره درمانی نوجوان محور قرار گرفتند. گروه کنترل طی این دوره، درمانی دریافت نکرد. پس از اتمام جلسات و یک ماه پس از آن، مجددا هر دو گروه مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر انجام گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد طرحواره درمانی نوجوان محور بر اصلاح ذهنیت های طرحوار های و بهبود تحول مثبت دانش آموزان دختر اثر ماندگار دارد (۰۵ / ۰ > P). نتیجه گیری: بر اساس نتایج به متخصصان و روانشناسان حوزه نوجوان می توانند طرحواره درمانی نوجوان محور را به عنوان درمانی مکمل در راستای اصلاح ذهنیت های طرحواره ای و تحول مثبت دانش آموزان دختردر نظر گرفت.کلیدواژه ها
طرحواره درمانی نوجوان محور، ذهنیت های طرحواره ای، تحول مثبت، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.