اثر بخشی مداخلات روان درمانی مثبت گرا بر تعادل عاطفه، شخصیت پویا و کنترل خشم در دانشجویان دانشگاه آزاد خمینی شهر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و دومین همایش ملی زیستن با کیفیت از منظر روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی
- کد COI اختصاصی: LQPPC02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 174
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه روانشناسی بالینی خانواده، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
دکتری، گروه روانشناسی ، واحد خمینی شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده
هدف : هدف پژوهش حاضر تعیین اثر بخشی مداخلات روان درمانی مثبتگرا بر تعادل عاطفه، شخصیت پوی ا و کنترل خشم در دانشجویان دانشگاه آزاد خمینی شهر بوده است. روش : پژوهش از نظر هدف کاربردی میباشد و از نظر ماهیت یک پژوهش توصیفی محسوب می گردد. پژوهش حاضر از نوع آزمایشی پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بوده است. جامعه آماری تمامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ تشکیل داده بودند. نمونه انتخابی با استفاده ازروش نمونه برداری هدفمند انجام شد ۱۵ نفر در گروه آزمایش روان درمانی مثبت گرا، و ۱۵ ن فر در گرو ه کنترل قرار میگیرند. ابزار جمع آوری داده با استفاده از سه پرسشنامه تعادل عاطفه (اسپین دینر و همکاران، ۲۰۱۰ ، SPANE)، پویایی شخصیت (بایتمن و کرانت، ۱۹۹۳) و پرسش نامه خشم (اشپیلبرگر، ۱۹۹۹). بود. تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل کواریانس تک متغیره و همچنین آزمون تعقیبی شیداک-بونفرونی تحلیل شد همچنین از آزمون های لون جهت بررسی برابری واریانس ها و آزمون کولموگروف – اسم یرنوف جهت بررسی نرمال بودن توزیع متغیرها استفاده شد.. یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد که مداخلات روان درمانی مثبت گرا بر تعادل عاطفه تاثیر مثبت و معنادار داشته است. (p< ۰.۰۵).همچنین یافته ها حاکی از تاثیر مثبت و معنادار این مداخلاات بر شخصیت پویا و کنترل خشم داشته است. ( p< ۰.۰۵) نتیجه گیری : با استفاده از مداخلات درمانی روان درمانی مثبت گرا میتواند هیجانات منفی مانند خشم را کنترل و تعادل عاطفه و پویایی شخصیت را در دانشجویان دانشگاه آزاد خمینی شهر بهبود بخشید.کلیدواژه ها
تعادل عاطفه، شخصیت پویا، کنترل خشم، روان درمانی مثبت گرامقالات مرتبط جدید
- بررسی مدل جهتگیری ارتباطی خانواده، سرزندگی تحصیلی و خودتنظیمی شناختی دانش آموزان
- اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر عالئم افسردگی در زنان متقاضی طلاق
- اثربخشی زوجدرمانی شناختی رفتاری بر عالئم افسردگی و کیفیت زندگی زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی
- پیشبینی رضایت از زندگی بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه و مسئولیت پذیری در دانشجویان دانشگاه آزاد همدان
- افزایش دقت و تمرکز در کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.