تحلیل چرایی محبوبیت یک متن غیردموکراتیک (شاهنامه) در عصر دموکراسی، براساس نظریه بازنماییاستوارت هال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان، ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF18_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اله یار افراخته

دانشگاه فرهنگیان استان کهگیلویه و بویر احمد

آذر پورشه

کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه یاسوج

چکیده

حکیم ابوالقاسم فردوسی بی شک یکی از ستون های ادبیات ایران و جهان است. اثر نامدار او، شاهنامه، هنوزهم کتابی اثرمند است و حتی آثار حماسی دنیا، چون ایلیاد و اودیسه هومر، یارای هماوردی با آن را ندارند. بااین حال سوال اساسی این است: چگونه شاهنامه که به اقتضای متن و زمان آن، کتابی کاملا غیردموکراتیکاست، می تواند در عصر حاضر که عصر داعیه داران دموکراسی و نظام های مردم سالارانه است، هنوز همکارکرد داشته و محبوب می باشد؟ راز این تناقض نما چیست؟ مقاله حاضر به گره گشایی از این راز براساس نظریه «بازنمایی» از استوارت هال می پردازد. بر اساس این نظریه عواملی فرامتنی چون: اسطوره دوستی انسان دموکراتیک، هژمونی حکومت های عصر دموکراسی، ایجاد انسجام در هویت ملی و امثالهم باعث گردیده تااثری غیردموکراتیک چون شاهنامه، در مردمان روزگار دموکراسی، همچنان مطلوب، محبوب و اثرگذار باشد.مقاله حاضر به شیوه تحلیلی و توصیفی به سامان آمده است

کلیدواژه ها

فردوسی، شاهنامه، دموکراسی، استوارت هال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.