تاثیر تورم و سیستم ارزی بر رشد اقتصادی کشور ایران از سال ( ۱۳۶۰ - ۱۳۹۸)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس بین المللی پژوهش در مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET20_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مرادقلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مدیریت و برنامه ریزی راهبردی، گروه مدیریت مالی/مالی رفتاری، دانشگاه جامع امام حسین (ع)،تهران، ایران

چکیده

دستیابی به رشد اقتصادی بالا و مناسب با رشد جمعیت یکی از مهمترین اهداف اقتصادی در ایران است.این موضوع همواره به دلیل وجود مشکلات ساختاری محقق نشده است. تورم با کاهش قدرت رقابتپذیری بنگاه های داخلی در برابر رقبای خارجی، زمینه ساز کاهش تولید و خارج شدن آنها از چرخهکسب و کار و تضعیف اقتصاد ملی شده است. در راستای حفظ قدرت رقابتی بنگاه های داخلی، سیاستافزایش نرخ ارز یا تعدیل شدن نرخ ارز بر حسب تورم داخلی می تواند به عنوان مهمترین عامل در جهتافزایش قدرت اقتصادی شرکتهای داخلی مورد توجه قرار بگیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی اثراتمتقابل سیستم ارزی و تورم بر رشد اقتصادی ایران است. در این مطالعه از روش الگوی خود توضیح باوقفه های گسترده ( ARDL ) در بازه زمانی ۱۳۹۸ - ۱۳۶۰ استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهدکه در اقتصاد ایران افزایش در دو متغیر تورم و انعطاف پذیری سیستم ارزی به طور مستقیم بر رشداقتصادی تاثیر منفی دارند؛ ولی افزایش در متغیر متقابل سیستم ارزی و تورم بر رشد اقتصادی ایرانمثبت است. این مطالعه نشان میدهد که سیستم ارزی ثابت و کاملا شناور برای تورم و رشد اقتصادیایران مناسب نبوده است و پیشنهاد می کند که برای مرتفع کردن اثرات تورم بر رشد اقتصادی ایران الزماست تا در اقتصاد ایران رژیم های ارزی میانه اجرا شود.

کلیدواژه ها

تورم، رشد اقتصادی، رشد تولید ناخالص داخلی، مدل خود توضیح با وقفه های گسترده( ARDL )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.