تجربیات سالمندان و پرستاران در ارتباط مراقبت مجازی: مروری بر شواهد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF16_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما وجدانی

دانشجو کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، سمنان، ایران

فاطمه رضایی

استادیار گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، ایران

اکرم ثناگو

دانشیار گروه پرستاری،دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران

فاطمه زهرا سلامت

کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، سمنان، ایران

آرزو کردیان

دانشجو کارشناسی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، مازندران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: مراقبت مجازی هر گونه تعامل بین بیماران و یا اعضای دایره مراقبت آنها است که از راه دور، با استفاده از هر شکلی از ارتباطات یافناوری اطلاعات، با هدف تسهیل یا به حداکثر رساندن کیفیت و اثربخشی مراقبت از بیمار رخ میدهد. این موضوع از نظر صرف زمان و انرژی وهمینطور مسائل ایمنی ماندن در منزل برای سالمندان بسیار رضایت بخش است. از این رو در این مطالعه به مرور تجربیات سالمندان و پرستاران درارتباط با مراقبت مجازی سالمندان پرداخته شده است.مواد و روش ها: مطالعه حاضر به روش فراترکیب بوده است که به ترکیب و تفسیر مطالعات کیفی پرداخته است. با جستجو مقالات در پایگاه هایمقالات فارسی SID ، Magiran ، Irandoc و انگلیسی زبان Pubmed ، Scopus و گوگل اسکالر از ابتدای ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۲ جستجو شد.برای جستجوی شواهد از کلمات کلیدی فارسی "مراقبت مجازی"، مراقبت از راه دور" ، "مراقبت پرستاری در منزل"، "مطالعات کیفی"، "مراقبینسالمند" و معادل انگلیسی آنها استفاده گردید. مطالعات کیفی با هم ادغام شده اند و شباهت ها و تفاوت های آن ها با هم مقایسه گردید و تفسیری ازمضامین ارائه شد.یافته: از مقالات به دست آمده در جستجوی اولیه، ۶ مقاله وارد مطالعه برای تحلیل نهایی شدند. از ۳۹ مضمون اولیه، پنج یافته اصلی و پرتکرار "راههای برقراری ارتباط"، "آموزش جهت استفاده از خدمات الکترونیکی"، "صرفه جویی در انرژی"، "پیچیدگی مدیریت بیماری ها"، "انجام مراقبت هایحضوری و معاینات گهگاهی" به دست آمد.نتیجه گیری: این یافته ها پتانسیل مراقبت مجازی را به عنوان یک گزینه مناسب برای ارائه مراقبت های پرستاری در خانه برجسته می کند. تحقیقاتبیشتری برای بررسی اثربخشی و تاثیر طولانی مدت مراقبت مجازی بر مراقبین و افراد مسن مورد نیاز است.

کلیدواژه ها

مراقبین سالمند، مطالعات کیفی، مراقبت مجازی، مراقبت از راه دور، مراقبت پرستاری در منزل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.