بررسی موانع عملکردی در مراقبت از بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ بستری دربخشهای داخلی کوید دربیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از نظر پرستاران، سال ۱۴۰۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF16_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی طاهری

گروه مراقبت های ویژه و اورژانس، دانشکده پرستاری و مامایی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران

فاطمه بیابانی

دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

مقدمه: موانع عملکردی، مانع از ارائه مراقبت مطلوب توسط پرستاران مراقبت ویژه در بیماران و بالاخص مبتلایان به کرونا میگرددو سبب اختلال در انجام وظایف مراقبتی و حمایتی می شود. هدف مطالعه بررسی موانع عملکردی در مراقبت از بیماران مبتلا بهکووید ۱۹ بستری در بخش داخلی از دیدگاه پرستاران است.مواد و روش کار: تحقیق توصیفی- تحلیلی حاضر پس از انتخاب ۱۵۲ پرستار شاغل در بخش کرونا با روش نمونه گیریدردسترس که واجد شرایط ورود به مطالعه بودند ، انجام شد. سپس با استفاده از پرسشنامه استاندارد شده موانع عملکردی در دوبخش اصلی (که در حیطه های محیطی، سازماندهی، تکنولوژی تجهیزات و وظایف پرستاری) و موانع عملکردی همراه ( که درحیطه کمک و همکاری کمک بهیار، کمک سایر پرستاران، کمک منشی بخش، وضعیت بخش و تخت یا اتاق واگذار شده بهپرستار) اطلاعات جمع آوری گردید و سپس با آمار توصیفی و آزمون آماری تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان می دهند با توجه به میانگین و امتیاز درصدی بدست آمده، میزان موانع عملکردی اصلی ( امتیاز درصدی ۳۵ )،همراه ( امتیاز درصدی ۱ / ۳۷ ) و کل ( امتیاز درصدی ۴ / ۴۲ ) در مراقبت از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در پرستاران مورد پژوهش ،درحد پایین ( امتیاز درصدی کمتر از ۵۰ ) بوده است. همچنین از بین متغیرهای فردی و شغلی، تنها متغیرهای سطح تحصیلات باموانع عملکردی همراه و کل، سابقه کار با موانع عملکردی اصلی و نوبت کاری با موانع عملکردی همراه ارتباط معناداری دارند( ۰۵ / ۰> p ).نتیجه گیری: موانع عملکردی اصلی و موانع عملکردی همراه نیاز به بهبود دارند تا موانع عملکردی موجود در بخش های داخلیمانع از مراقبت و رسیدگی به بیماران مبتلا به کووید نگردد.

کلیدواژه ها

موانع عملکردی، کووید ۱۹ ، مراقبت ویژه، پرستار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.