کاربرد هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در بهبود کیفیتفرایندهای تولید و بهره وری صنایع ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT22_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد ادیب

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی صنایع

محبوبه راشدی

مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان قم و مدیرعامل موسسه آموزشی پژوهشی ماهر

مهتا رحمتی مطلق

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی کامپیوتر

مریم موسوی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی کامپیوتر

چکیده

در حوزه صنعت و تولید، بهبود کیفیت فرایندها و افزایش بهره وری از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این زمینه، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین به عنوان فناوری های پیشرفته و نوین، نقش کلیدی در بهبود و تحسین عملکردهای صنایع ایفا می کنند. این مقاله به بررسی نقش و کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در صنایع ایران با تمرکز بر بهبود کیفیت فرایندهای تولید و بهره وری می پردازد. ما تلاش می کنیم تا ارتباط این فناوری ها با بهبود عملکرد تولید و کاهش خطاها و مشکلات موجود در صنایع را مورد بررسی قرار دهیم. بر اساس مطالعه و بررسی های انجام شده می توان نتیجه گرفت که این تکنولوژی های نوین می توانند به عنوان ابزارهای اساسی برای شناسایی نقاط ضعف بهینه سازی فرآیندهای تولید، تعمیرات و نگهداری، پیش بینی مشکلات آتی و افزایش بهره وری در صنایع مختلف ایران مورد استفاده قرار گیرند. با توجه به پیشرفت های چشمگیر این فناوری ها، این مطالعه سعی نموده تا تاثیرات مثبت هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در بهبود کارایی فرایندهای تولید و بهره وری درصنایع ایران را به طور کامل بررسی نماید. جهت استخراج درخت واره موارد کاربردی برای حوزه صنعت، ابتدا مطالعات پیشین انجام شده و مقالات منتشر شده در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس نتایج حاصله، بخش هایی که قابلیت پیاده سازی هوش مصنوعی در آن ها وجود دارد، گزینش شده و سپس در بخش اصلی درخت واره موارد کاربرد هوش مصنوعی بر مبنای زیر حوزه ها ترسیم و عناوین موارد کاربردی معرفی شده است. این زیر حوزه ها شامل (۱) مدیریت هوشمند تعمیر و نگهداری، (۲) مدیریت کیفیت، (۳) برنامه ریزی و کنترل تولید، (۴) مدیریت زنجیره تامین و (۵) ربات های صنعتی و همزاد دیجیتال می باشند. همچنین این مطالعه نشان می دهد که با بهره گیری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، صنایع ایران قادرند به طور موثر از داده های خود استفاده کرده و فرایندهای تولیدی خود را بهبود بخشیده و به بهره وری بیشتری دست یابند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، کیفیت تولید، بهره وری صنایع، پیش بینی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.