شناسایی کرانیوسینوستوز در نوزادان مبتنی بر تکنیک های یادگیری ماشین
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
- کد COI اختصاصی: ITCT22_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 286
نویسندگان
استادیار دانشکده برق و کامپیوتر گروه مهندسی کامپیوتر-هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشجوی مقطع فوق لیسانس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
چکیده
اگر به سر یا جمجمه یک نوزاد دست زده باشید احتمالا متوجه قسمت های نرمی در سر آن ها شده اید. دلیل این نرمی آن است که جمجمه نوزادان از چند صفحه مجزا با درزهای کاملا جدا از یکدیگر تشکیل می شود که به دلیل ایجاد فضا برای رشد مغز و همچنین انعطاف سر در هنگام زایمان وجود دارد و به مرور زمان تا ۱۸ الی ۲۴ ماهگی نوزاد، این صفحات به یکدیگر رسیده و کاملا سفت و بسته می شوند. از همین رو، جمجمه نوزادان دارای درزهای کاملا باز متعددی مانند درز طولی، درز عرضی جلویی، درز عرضی عقبی، درز پیشانی و ملاج جلویی است که باید باعث تفکیک استخوان های جمجمه و ایجاد فضا برای رشد مغز کودک شود. کرانیوسینوستوز نوعی نقص مادرزادی است که به بسته شدن زودهنگام یک یا چند مفصل فیبری بین استخوان های جمجمه نوزاد (درزهای جمجمه) گفته می شود، در این حالت ملاج نوزاد زودتر از شکل گیری کامل مغز بسته می شود. چون رشد مغز، علی رغم بسته شدن درزهای جمجمه ادامه می یابد، سر بدشکل می شود و همچنین عوارض ناشی از کرانیوسینوستوز شامل ناهنجاری در شکل صورت و سر، تاخیر در رشد طولی کودک، اختلالات شناختی، مشکلات بینایی و اختلال در حرکت چشم ها می باشد. از آنجایی که هدف اصلی الگوریتم پیشنهادی شناسایی کرانیوسینوستوز در نوزادان است. برای این منظور در این پژوهش، الگوریتم یادگیری شبکه های عصبی پیچشی و حافظه طولانی کوتاه مدت (با دقت %۹۱.۴) به همراه برخی ویژگی ها جهت شناسایی کرانیوسینوستوز در نوزادان (با دقت ۸۸-۹۶% )بکار گرفته شده است تا میزان دقت الگوریتم پیشنهادی افزایش یافته و کارایی آن جهت انجام فرآیند شناسائی افزایش یابد.کلیدواژه ها
کرانیوسینوستوز ،شبکه های عصبی پیچشی، حافظه کوتاه مدت طولانیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.