سیستم تضمین کیفیت نرم افزار و استاندارد های متداول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات، کامپیوتر و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCT22_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کریمی

استادیار دانشگاه جامع امام حسین (ع)

علی طلوعی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه جامع امام حسین (ع)

چکیده

محیط توسعه و نگهداری نرم افزار برای ایجاد سامانه های نرم افزاری بدون خطا، به طور مستقیم تحت تاثیرمولفه های تضمین کیفیت نرم افزار قرار می گیرد. ماهیت منحصربه فرد تولید نرم افزار در مقایسه با سایرمحصولات صنعتی، نیاز به رویکرد و ابزارهای کیفی متفاوتی را برای توسعه و نگهداری نرم افزار ایجاد می کند.از طرفی، تغییرات مداوم در زمینه کسب و کار و توسعه نرم افزار، درک چگونگی پاسخ گویی تضمین کیفیتنرم افزار را مهم می سازد . تضمین کیفیت نرم افزار امری حیاتی است که برای موفقیت پروژه های نرم افزاریضروری می باشد. سیستم تضمین کیفیت نرم افزار بیانگر یک معماری تضمین کیفیت نرم افزار است که درقالب شش کلاس قابل دسته بندی است. معماری تضمین کیفیت نرم افزار، رویکردی جهت مدیریت و بهبودکیفیت در طول چرخه حیات پروژه نرم افزاری است . اگرچه طیف گسترده ای از مدل های تضمین کیفیتنرم افزار در دسترس هستند، اما شش مولفه سیستم تضمین کیفیت نرم افزار که پایه و اساس کیفیت نرم افزاررا تشکیل می دهند، به همراه ۴ استاندارد پرکاربرد جهانی، در این مقاله مورد بحث قرار خواهند گرفت. هریک از این مولفه ها به مقابله با منشاء خطاهای نرم افزاری مختلف می پردازند تا سطح قابل قبولی از کیفیتنرم افزار فراهم شود. این مقاله به توسعه دهندگان، مدیران پروژه و علاقه مندان به تضمین کیفیت نرم افزارکمک می کند تا با بهره گیری از مولفه های معماری تضمین کیفیت نرم افزار و استفاده از استانداردها، کیفیتنرم افزار را افزایش داده و با بهبود بهره وری، جلب اعتماد مشتریان و افزایش رقابت پذیری در سازمان ها،موفقیت پروژه های خود را تضمین نمایند.

کلیدواژه ها

سیستم تضمین کیفیت نرم افزار، توسعه نرم افزار، استانداردهای تضمین کیفیت نرم افزار،معماری تضمین کیفیت نرم افزار .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.