جرایم جنسی و تجاوز به عنف از دیدگاه فقه و قوانین جزایی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: HUMAN08_189
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 767
نویسندگان
دکتری حقوق، مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری
چکیده
در دین مبین اسلام، رابطه جنسی میان زن و مرد بدون وجود علقه زوجیت، جرم بوده و شارع مقدس برای آن مجازات تشریع نموده و قوانین جزایی کشورمان نیز به تبع آن برای این عمل، جرم انگاری و مجازات های حد و تعزیری تعیین کرده است. جماع و نزدیکی جنسی در برخی از کشورها جرم نبوده و به صرف رضایت دو طرف عمل، منع قانونی ندارد؛ لیکن در صورتی که نزدیکی جنسی بدون رضایت یکی از دو طرف به واسطه ی اکراه، فریب، سلب اراده و یا سایر علل صورت پذیرد، تجاوز به عنف مصداق یافته و فرد متجاوز مستوجب مجازات خواهد بود. در رابطه جنسی فی مابین دو مرد نیز دین اسلام جرم انگاری نموده و در هر شرایطی برای مرتکبین آن مجازات تعیین کرده است. هر چند که برخی از کشورهای جهان، همجنس گرایی را مجاز دانسته اند ولی حامیان این بحث نیز در صورت اکراه و اجبار تجاوز شونده، قائل به اجرای مجازات علیه متجاوز و اکراه کننده می باشند. به واقع تمامی کشورها جرایم جنسی به عنف و اکراه را جرم دانسته و ضمن حمایت از تمامیت جسمانی و شخصیتی اشخاص، برای فرد متجاوز مجازات تعیین نموده اند. دین اسلام با عنایت به سبقه قانونگذاری از قرن هفتم میلادی، نه تنها رابطه جنسی بدون جواز شرعی را جرم دانسته است، بلکه برای مرتکبین آن مجازات تعیین کرده و مجازات متجاوز را نیز سلب حیات در نظر گرفته است که شدیدترین نوع از انواع مجازات ها می باشد.کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: جرایم جنسی، تجاوز به عنف، زنا، لواط، مجازات، اعدام، آزار جنسی، تعرض جنسیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.