طراحی فیلتر میان گذرمایکرواستریپ و تغییر ساختار آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی علوم، مهندسی، تکنولوژی و کسب و کارهای فناورانه
  • کد COI اختصاصی: SETT08_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی صفایی

گروه برق،واحدکرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران.

چکیده

فیلترها در مدارات الکترونیکی نثش عمده ای را ایفا می کنند. وظیفه آنها عبور فرکانس های مشخص و حذف فرکانس های مزاحم می باشد. و بر حسب کاربرد به انواع بالاگذر، پائین گذر، میان گذر و میان نگذر تقسیم می شوند. در فیلتر میان گذر فرکانس های قابل قبول، بین دو فرکانس پائین و بالا (باند عبور) قرار دارد و فرکانس های مزاحم، خارج از باند (فرکانس های کمتر از فرکانس پائین و فرکانس های بالاتر از فرکانس بالا) واقع شده اند.برای پایین آوردن زمان و کاهش هزینه در کارکرد فیلتر میان گذر، در این رساله تلاش گردیده تا با طراحی فیلتری بهینه و تغییر ساختار آن به این مهم دست پیدا نماییم.از ویژگی های خوب یک فیلتر می توان به تلفات جایگذاری کم در ناحیه عبور، باند گذر تیز و ناحیه توقف گسترده همراه با سایز کوچک اشاره کرد. مهمترین پارامترهای مربوط به فیلتر عبارتند از و . مقادیر پارامترهای پراکندگی و بایستی به مقادیر ایده ال نزدیک شوند تا اثر منفی بر کارایی فیلتر نگذارند. بیانگر مقدار سیگنال برگشتی از فیلتر به پورت ورودی است، که مقدار آن باید حداقل و بیانگر میزان سیگنال دریافتی در پورت خروجی نسبت به سیگنال تحویلی در پورت ورودی است که باید در باند حداکثر باشد. مهمترین اهداف در طراحی فیلتر پیشنهادی عبارتند از: ۱- مناسب بودن باند عبور و حذف هرچه بیشتر هارمونیک ها ۲- بهبود پارامترهای پراکندگی و ۳- کوچک کردن ابعاد فیلتر نسبت به طرح های پیشین ۴- ایجاد پاسخ تیز در باند گذر ۵- سادگی طراحی و ساخت. در این مقاله با بررسی نقاط ضعف طرح های قبلی همه موارد فوق لحاظ شده و فیلتر مورد نظر پیاده سازی و شبیه سازی و ساخته شده است. از مهمترین مشخصات روش پیشنهادی موارد زیر را نیز می توان بیان نمود:۱- تضعیف راحت فرکانس های مراتب بالاتر، بدون انحراف فرکانس های اصلی و مرکزی.۲- استفاده از ربع طول موج برای کوچکتر نمودن فیلتر. فیلتر ساخته شده توسط دستگاه تحلیل گر شبکه اندازه گیری و پارامترهای آن با پارامترهای شبیه سازی شده مقایسه شده و بین نتایج اندازه گیری و شبیه سازی اختلاف چندانی وجود ندارند.

کلیدواژه ها

فیلتر میان گذر، تحلیل گر شبکه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.