تاثیر پارامترهای عملیات حرارتی پیرسازی بر ریز ساختار و سختی آلیاژ نیکل آلومیینوم برنز
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_269
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 993
نویسندگان
کارشناس مهندسی مواد-متالورژی صنعتی، دانشگاه فردوسی مشهد
کارشناس مهندسی مواد-متالورژی صنعتی، دانشگاه فردوسی مشهد
استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در این تحقیق به بررسی تاثیر عملیات حرارتی پیرسازی بر روی ریز ساختار و سختی آلیاژ نیکل و آلومینیوم برنز 95500C پرداخه شده است. پارامترهای مختلف مورد بررسی در این عملیات حرارتی شامل دمای پیرسازی، زمان پیرسازی و محیط کوئنچ می باشد. برای بررسی ریز ساختار این الیاژ از میکروسکوپ نوری و برای بررسی سختی از دستگاه سختی سنج ویکرز استفاده شد. نتیجه حاکی از آن بود که تحت عملیات کوئنچ تقریبا تمام فاز بتا (β) به فاز بتا پریم (ˈβ) که فازی مارتنزیتی است تبدیل می شود و بعد از عملیات پیرسازی فازهای آلفا (α) و سه نوع از فاز کاپا (K) از فاز زمینه (بتاپرایم) رسوب می کند. با توجه به رسوب سخت بودن آین آلایژ افزایش سختی پس از عملیات پیرسازی نمونه های کوئنچ شده مشاهده میوشد. آنچه موجب افزایش سختی در اثر رسوب سختی در این آلیاژ شد، تشکیل نوعی رسوبات کاپا بود. بررسی های انجام شده نشان داد که مجیط کوئنچ آب نمک نسبت به سایر محیطهای کونئچ (آب، روغن و هوای فشرده) سختی بیشتری را چه در نمونه های as quench و چه در نمونه های پیرسازی شده ایجاد میکند. همچنین بیشترین سختی مربوط به نمونه های کوئنچ شده در آب نمک و پیرساز شده در دمای 300 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت بود.کلیدواژه ها
پیرسازی، ریز ساختار، سختی، نیکل آلومینیوم برنز، رسوب سختیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.