بررسی توزیع و پراکندگی دوپینت Nd+۳ درون زمینه شیشه سیستم SiO۲-CaO-MgO تهیه شده به روش سل-ژل

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 863
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اسلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد سرامیک، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

علی نعمتی

دانشیار مهندسی مواد سرامیک، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

زهره هم نبرد

استادیار مهندسی مواد سرامیک، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

یکی از روش های نوین پودر که برای تهیه پودر شیشه نیز استفاده می گردد، سنتز پودر شیشه به روش سل-ژل است. پودرهای تهیه شده به این روش با توجه به حذف عامل دما از هموژنیته بالاتری برخوردار هستند، ضمن آنکه سایر پارامترهای پودر از قبیل اندازه دانه و ناخالصی ها قابلیت کنترل بیشتری دارند. سیستم مورد بررسی در این پژوهش SiO۲-CaO-MgO انتخاب شد. به منظور سنتز پودر شیشه به روش سل-ژل از Si(OC۲H۵)۴ و Mg(NO۳)۲.۶H۲O و Ca(NO۳)۲.۴H۲O استفاده شد و از Nd(NO۳)۳.۵H۲O به عنوان منبع دوپنت Nd+۳ استفاده گردید. به منظور بررسی مورفولوژی و توزیع پراکندگی عناصر شیشه از تکنینک SEM استفاده گردید. شناسایی فازهای بلوری نیز با XRD انجام شد. از الگوهای XRD، دمای بهینه خشک کردن ۷۰ درجه سانتیگراد بدست آمد و مشاهده شد نمونه دارای ۱۰ درصد وزنی دوپنت، درجه بلورینگی کمتری نسبت به نمونه بدون دوپنت دارد. تصاویر SEM نیز پراکندگی مناسب عناصر در ساختار شیشه را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

شیشه، سل-ژل، پراکندگی عناصر، دو پنت Nd+۳

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.