بررسی لزوم تدوین برنامه آموزشی مدون و کارآمد برای کودکان کار و محروم از تحصیل
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین کنگره جهانی یافته های نوین در سلامت، علوم بهداشتی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: IEMC01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 117
نویسندگان
کارشناسی آموزش علوم اجتماعی از دانشکده شهدای مکه دانشگاه شهید چمران تهران
چکیده
محرومیت کودکان از تحصیل عواقب بسیار ناخوشایندی در پی دارد.اغلب این کودکان پیش از موعد وارد بازار کار می شوند و در نتیجه به دلیل عدم رسیدگی و آموزش های لازم یا به اعتیاد و انواع بزهکاری روی می آورند ،یا دچار آسیب های جدی روحی و روانی می شوند و از زندگی طبیعی فاصله می گیرند. در هر صورت محرومیت تحصیلی آسیب های جبران ناپذیری از خود برجای می گذارد.با توجه به عمق و گستردگی این معضل اجتماعی،بدیهی است که نمی توان به رفع کوتاه مدت آن از طریق نهادها و موسسات دولتی چشم دوخت چراکه این امر مستلزم همیاری و مشارکت نیکوکارانی است که از طریق موسسات و نهادهای مردمی فعال در این عرصه، از این کودکان حمایت می کنند.در این بین،آنچه که بر عهده نهادها و موسسات دولتی و مردمی به ویژه موسسات خیریه است این است تا با بهره گیری از فرایند اعتماد سازی افراد نیکوکار و جلب حمایت آنان،در بزنگاه از کودکان در حال ترک تحصیل و هم چنین بازمانده از تحصیل،حمایت و از عواقب ناشی از آن پیشگیری کرده و آینده را به گونه ای دیگر برای آنان رقم بزنند. بازماندگی از تحصیل را تنها و تنها در بستر عوامل سازنده آن می توان بررسی کرد. شناخت سطحی و غیر ساختاری موانع آموزشی کار ساز نیست. موسسه تحقیقات جهانی کودکان بازمانده از تحصیل ، موسسه ای وابسته به سازمان جهانی یونیسف، موانع منجر به محرومیت تحصیلی را در چند دسته کلی خلاصه می کند. یک دسته موانعی هستند که توسط نظام آموزشی کشورها و پیکربندی ساختار مدارس ایجاد می شوند همانند پولی شدن مدارس، کمبود فضاها و امکانات آموزشی و نابرابری های نهادینه در بطن نظام آموزش.دسته دیگر موانع، توسط خود دانش آموزان و خانواده های آنها ایجاد می شوند مانند خشونت های خانگی، طلاق والدین و اعتیاد آنها یا دانش آموزان دسته آخر موانع، زاییده شرایط محیطی و اجتماعی است، همچون بیکاری، فقر و نرخ بالای بزهکاری های اجتماعی.کلیدواژه ها
محروم از تحصیل، کودک کار، آموزش، برنامه آموزشیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.