تاثیر ورزش بر میزان افسردگی دوره ابتدایی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1555
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه دادخواه

کارشناسی تربیت بدنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

هلیا ایزدی

کارشناسی مشاوره، پیام نور تربت جام

زهرا علی میرزایی

کارشناسی آموزش ابتدایی، آزاد تربت جام

چکیده

هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ورزش بر میزان افسردگی دانش آموزان مقطع ابتدایی است. گروه تحقیق در مجموع ۲۰۳ دانش آموز شامل ۱۰۴ دانش آموز ورزشکار (ورزشکاران آماتور، بازی در تیم های مدرسه و غیره) تشکیل دادند. از مقیاس افسردگی کودکان (CDS) و مقیاس افسردگی بک به عنوان ابزار جمع آوری داده ها در مطالعه استفاده شد. کاربرد آزمون های پارامتریک یا ناپارامتریک با مقایسه توزیع نرمال مقادیر و برابری واریانس هنگام تجزیه و تحلیل داده ها برای اندازه گیری میزان افسردگی آزمودنی ها مورد بررسی قرار گرفت. آزمون برازش توزیع نرمال برای داده ها با استفاده از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، دوباره با استفاده از آزمون لون برای همگنی واریانس مورد آزمایش قرار گرفت. برای اعمال آزمون های پارامتریک، هم تناسب توزیع نرمال و هم همگنی واریانس مورد نیاز است. توزیع غیر نرمال داده ها یا واریانس همگن مستلزم استفاده از آزمون های ناپارامتریک است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه برای بیش از دو گروه از آزمون های پارامتریک و دو آزمون تی مستقل برای دو گروه مستقل در نتیجه آزمون کولموگروف اسمیرنوف و آزمون لون استفاده شد. تفاوت بین دو نتیجه آزمون T نمونه مستقل برای تعیین اینکه آیا نمره افسردگی افراد فعال و غیرعملکرد متفاوت است یا خیر، ۰۵/۰ < ۰۳۹/۰ P = است. بر این اساس، انجام ورزش بر نمره افسردگی تاثیر می گذارد. از نظر تعداد خواهر و برادر دیگر تفاوت معناداری وجود نداشت، سن، وضعیت تحصیلی، شغل مادری، شغل پدر، تحصیلات مادر، تحصیلات پدر، متغیرهای درآمد و جنسیت، نمره افسردگی در سطح ۰۵/۰ مقایسه شد. در نتیجه، مشخص شد که ورزش و ورزش در کاهش اثرات نامطلوب افسردگی یا ورود به کودکان دبستانی مهم است. علاوه بر این، باید بر آماده سازی نوجوانان برای جهت گیری هاگ های کودکان تاکید شود.

کلیدواژه ها

کودک، افسردگی، ورزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.